Specialiștii au identificat mai multe proprietăți importante ale merelor.
Există un aliment popular pe care probabil îl ai deja acasă și care ar putea juca un rol semnificativ în reducerea riscului de boli cronice și în susținerea sănătății generale. Mai multe studii arată că mâncatul merelor, căci despre ele e vorba, este extrem de benefic și poate fi foarte bun pentru aproape fiecare parte a corpului tău, ceea ce înseamnă că proverbul „Un măr pe zi, ține doctorul departe”, este cu adevărat real.
Merele sunt pline de substanțe nutritive utile și sunt deosebit de bogate în fibre, în comparație cu alte fructe. Datorită conținutului lor unic de vitamine, minerale, compuși și substanțe nutritive, s-a constatat că merele ajută la lucruri precum gestionarea greutății, riscul de diabet, sănătatea creierului și a inimii și chiar sănătatea dentară, potrivit EatThis.
Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, motivul pentru care nu ține post: „Nu aș vrea să se înțeleagă greșit”
1. Merele te pot ajuta să slăbești
Merele sunt bune pentru tine în mai multe feluri, iar unul dintre lucrurile la care te pot ajuta este furnizarea de nutrienți care pot ajuta la pierderea în greutate sau la gestionarea greutății. Potrivit studiilor, s-a constatat că mâncatul merelor întregi ajută la reducerea poftei de mâncare. Reducerea apetitului poate ajuta la gestionarea greutății, deoarece dacă te simți plin și sătul, este probabil să consumi mai puține calorii la următoarea masă.
2. Pot contribui la reducerea riscului de diabet
Un alt beneficiu pentru sănătate susținut științific al consumului de mere este posibila capacitate de a ajuta la reducerea riscului de diabet. Potrivit unui studiu, consumul de mere sau pere a fost asociat cu o scădere a riscului de apariție a diabetului de tip 2 - până la o scădere a riscului de 18%, mai exact.
3. Conțin quercetină, o substanță chimică care poate susține sănătatea creierului
Merele conțin un tip specific de polifenol numit quercetină, care este un pigment care se găsește în multe alte tipuri de fructe și legume. În afară de faptul că dă merelor culoarea lor strălucitoare, quercetina poate ajuta într-o multitudine de feluri legate de sănătatea ta. S-a constatat că quercetina are efecte antioxidante, ceea ce înseamnă că poate ajuta organismul să lupte împotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ, pe măsură ce îmbătrânești. Acest lucru poate ajuta și la problemele inflamatorii generale, dar în mod specific poate ajuta la lupta împotriva bolii Alzheimer și a demenței, potrivit revistei cercetărilor.
Te-ar putea interesa și: E păcat să speli duminica? Părintele Vasile Ioana face lumină: „Dumnezeu nu e absurd. Nu ar trebui să înghițim tradiții prostești”
4. Pot îmbunătăți sănătatea inimii
Adăugarea câtorva mere în dieta ta poate face mai mult decât să-ți bucure papilele gustative. Acestea pot menține inima semnificativ mai sănătoasă, de asemenea. Potrivit unui studiu din 2019, persoanele cu un nivel ușor ridicat de colesterol care au consumat două mere pe zi și-au redus colesterolul LDL, sau colesterolul "rău", și au crescut dilatarea vaselor de sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.
5. Acestea pot scădea tensiunea arterială
Dacă ești dornic să-ți aduci tensiunea arterială într-un interval mai sănătos, consumul unui măr din când în când ar putea fi cel mai simplu mod de a face acest lucru. Un studiu din 2020 publicat în Scientific Reports a constatat că alimentele bogate în flavanoli, inclusiv merele, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News