Cinci obiceiuri care te vor îmbolnăvi. Renunță imediat la ele! Dr. Marius Sava: „Te vei predispune la boli cardiovasculare, la diabet, la accident vascular cerebral”

Data publicării:
Dr. Marius Sava, captură video Youtube
Descriere foto: Dr. Marius Sava, captură video Youtube

Dr. Marius Sava a dezvăluit care sunt cele mai periculoase 5 obiceiuri, care ne pot provoca boli serioase, odată cu trecerea timpului.

Există cinci obiceiuri simple, dar care pot genera apariția diferitelor boli, explică medicul Marius Sava. Dacă pe unele le facem în mod involuntar, la altele apelăm pentru că ne induc senzația de bine, de confort și de relaxare, lucruri importante, după o zi plină la locul de muncă. Cu toate acestea, dacă te regăsești în lista de mai jos, este momentul să cauți alte vicii mult mai sănătoase, întrucât, în caz contrar, te predispui în fața unor boli destul de grave. 

„Cel mai rău viciu pe care puteți să-l aveți și care vă îmbolnăvește este fumatul. Aveți foarte mare grijă, 30% dintre fumători se îmbolnăvesc doar pentru că fumează, așadar, nu fumați.

Al doilea lucru pe care poți să-l faci este să nu dormi cum trebuie, pentru că așa te vei predispune la boli cardiovasculare, la diabet, la accident vascular cerebral.

Dacă mănânci foarte mult zahăr și foarte multă grăsime poți să faci diabet, deci acesta e al treilea lucru.

Dacă te stresezi foarte tare, stresul este factor de risc independent pentru absolut orice boala și, bineînțeles, aveți foarte mare grijă la alcool, acesta e al cincilea lucru. Consumați alcool dacă vreți, dar nu-l consumați pentru sănătate, pentru că nu există cantitate pentru sănătate. Îl consumați doar pentru veselie rar și puțin.”, a transmis Dr. Marius Sava printr-un videoclip realizat pe rețelele de socializare. 

Citește și: Cel mai toxic mit alimentar. L-am auzit încă din copilărie. Medic, semnal de alarmă: „Este foarte nociv”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Maruta (@lamaruta_protv)

Cinci obiceiuri care te vor ajuta să trăiești mai mult

Pe de cealaltă parte, specialistul spune că există și cinci obiceiuri care îți vor garanta un trai mai bun, dacă începi să le pui în aplicare chiar de acum. În timp ce unele sunt regăsite și în lista de mai sus, fiind, astfel, vital să renunți la ele, altele fac referire la mișcare, dar și la intervalul de ore pe care ar trebui să-l dormi în fiecare noapte, pentru a avea parte de un creier relaxat și odihnit.

„Prima metodă este să dormi între 7 și 10 ore, în timpul somnului creierul își revine, dar își revine și partea fizică, deci trebuie neapărat să dormi între 7 și 10 ore.

Al doilea lucru este să renunți la consumul de zahăr, cât mai puțin zahăr, pentru că el te predispune la obezitate, la diabet și te mai predispune și la avea boli cardiovasculare.

Al treilea lucru este să faci mișcare, să faci între 6000 și 10.000 de pași în fiecare zi, pentru că în felul ăsta crește capacitatea pulmonară și se promovează sănătatea cardiovasculară.

Al patrulea lucru este să nu fumezi, fumatul este foarte toxic pentru plămâni, pentru organele din interior și pentru vasele de sânge.

Ultimul lucru este să nu te stresezi, scapă cumva de stres.”, spune Dr. Sava în cadrul unui videoclip realizat pe rețelele de socializare.

VEZI și: Icrele, beneficii uimitoare pentru organism. Susțin sănătatea inimii, a creierului, dar și pielea: „Sunt o adevărată comoară”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel