Cine nu ar trebui să mănânce struguri sub nicio formă! Acestea sunt persoanele care ar trebui să stea departe de aceste fructe delicioase

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Strugurii au multe beneficii, iar consumul lor ne poate ajuta să profităm de vitaminele și nutrienții lor, dar există momente în care este necesar să moderăm consumul acestora sau chiar să îl evităm, mai ales dacă interferează cu anumite medicamente. 

Consumul zilnic de struguri poate avea efecte benefice asupra organismului. Includerea fructelor în dieta noastră este întotdeauna o idee bună, la fel cum este să includem toate tipurile de alimente într-un mod variat, pentru a putea obține toți nutrienții de care corpul nostru are nevoie. Există atât de multe soiuri de fructe încât să găsim ceea ce ne place nu pare complicat.

În funcție de sezon, putem alege unele sau altele; vara, pepenele verde și pepenele galben devin primele opțiuni pentru mulți oameni, datorită prospețimii și hidratării pe care le oferă, iar pe măsură ce sezonul se încheie, strugurii ajung opțiunea ideală, fiind tot mai populari în rândul consumatorilor. Strugurii sunt un fruct ușor de mâncat și de transportat, nu necesită să fie curățați sau tăiați, și doar cu o simplă spălare pot fi consumați fără probleme. Totuși, trebuie să fim atenți, deoarece, deși sunt potriviți pentru toată familia, trebuie să avem în vedere anumite lucruri pentru a ne asigura că este sigur consumul lor.

Grupurile de persoane care nu ar trebui să mănânce struguri

În general, consumul de struguri poate fi considerat sigur, cu excepția cazurilor în care există o intoleranță sau o alergie, dar există și anumite cazuri în care este recomandat să îi consumăm cu precauție sau chiar să îi evităm, cum ar fi în timpul tratamentelor cu anumite medicamente, ale căror efecte ar putea fi modificate de consumul acestui fruct. De asemenea, nu prea este recomandat să fie consumați de copii sub cinci ani, de persoane peste 65 de ani sau de cei care suferă de disfagie, din cauza dificultății de a-i înghiți sau a riscului de sufocare în caz de înghițire fără mestecare.

Strugurii conțin o cantitate bună de fibre și previn constipația, dar consumați în exces pot provoca efectul opus, producând disconfort, gaze și chiar diaree. Fibrele pe care le conțin pot fi greu de digerat pentru persoanele care au probleme intestinale, cum ar fi sindromul colonului iritabil sau boala Crohn, astfel încât consumul acestui fruct ar trebui să fie moderat. De asemenea, se recomandă de obicei consumul moderat în cazul diabetului și prediabetului sau dacă se dorește pierderea în greutate, din cauza zaharurilor pe care le conțin.

În cazul hipertensiunii, ar fi de asemenea recomandat să se consulte compatibilitatea consumului acestui aliment, din cauza conținutului de potasiu, iar asta face să nu fie recomandat consumul în cantități mari în caz de probleme renale. În orice caz, cel mai bine este să consultăm medicul care ne poate spune dacă medicația noastră este compatibilă cu consumul acestui fruct, de exemplu, în cazul ciclosporinei, consumul de suc de struguri ar putea face ca medicamentul să fie absorbit mai greu.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pepene galben în fiecare zi. Persoanele care nu trebuie sub nicio formă să consume

Beneficiile strugurilor

Un consum moderat de struguri (cu excepția cazurilor specifice în care specialistul ne recomandă evitarea lor) este recomandat pentru persoanele sănătoase, deoarece acestea pot beneficia de numeroasele proprietăți ale acestora. Strugurii conțin 80% apă, sunt foarte bogați în fitonutrienți și antioxidanți, au fibre, vitamina C și minerale precum potasiu, cupru, fier, calciu, fosfor, magneziu, mangan, sulf și seleniu.

Strugurii pot contribui la încetinirea procesului de îmbătrânire, întărirea imunității, prevenirea oboselii și stresului mental datorită zaharurilor și vitaminelor pe care le conțin, previn osteoporoza, reglează tranzitul intestinal și protejează organismul împotriva dezvoltării unor boli cardiovasculare. Sunt o modalitate excelentă de a încheia masa cu o notă dulce dacă îi consumăm ca desert, dar îi putem folosi și ca ingredient în bolurile noastre de iaurt cu cereale, deși pentru unele persoane poate fi puțin incomod din cauza semințelor pe care le conțin, relatează 20minutos.es.

Te-ar putea interesa și: Bombele calorice ale verii. Nutriționiștii, semnal de alarmă: „Produc o inflamație foarte mare”. Uită acum de ele



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel