Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase preparate tradiționale.
INGREDIENTE:
5 cartofi albi
2 cepe roșii
2 linguri amestec de morcov, păstârnac și ardei
150 g costiță afumată
30 ml ulei
2 l apă
1 ou
mărar
MOD DE PREPARARE: Mai întâi ne pregătim ingredientele, curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem cubulețe, ceapă o curățăm, o spălăm și o tăiem mărunt. Într-o oală punem uleiul la încins, adăugăm amestecul de legume și ceapă tăiată mărunt și le călim cca 10 min, apoi adăugăm costiță tăiată bucatele și mai călim cca 10 min, apoi adăugăm cartofii tăiați cubulețe și apă, lăsăm să fiarbă până ce cartofii sunt pătrunși, dacă scade apă pe parcurs mai adăugăm. Când sunt fierți cartofii, stingem focul. Într-un castron batem oul bine, adăugăm mărar și cu polonicul turnăm din zeamă și batem bine, apoi tot amestecul îl turnăm în oala cu ciorbă.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News