Ciorba de linte, rețeta perfectă pentru Postul Paștelui. Află cât de ușor se poate prepara

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, Unsplash, sursa Yana Gorbunova
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, Unsplash, sursa Yana Gorbunova

Această rețetă de ciorbă de linte, este alegerea ideală pentru prânz. Iată de ce ingredinte ai nevoie și cum o poți găti. 

Ingrediente:


500 g de linte

1 căpățână de usturoi, curățată și tăiată mărunt 

oțet

1 lingură făină 

ulei 

1 baghetă prăjită și tăiată felii 


Mod de preparare:


Se fierbe lintea în 2 l de apă. După ce a dat în clocot se scurge apa și se toarnă peste ea 2 l de apă fierbinte. După ce lintea a fiert, facem un rântaș din ulei (1-2 linguri) și o lingură de făină. Îi adăugăm usturoiul dar fără a-l lăsa să se prăjească. Amestecăm rântașul în lintea fiartă fără să rămână cocoloașe. Apoi le mai lăsăm să fiarbă 10 minute. Se adaugă sare după gust și se acrește. 


Se servește cu bagheta prăjită. Poftă bună! 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel