Această rețetă de ciorbă de linte, este alegerea ideală pentru prânz. Iată de ce ingredinte ai nevoie și cum o poți găti.
Ingrediente:
500 g de linte
1 căpățână de usturoi, curățată și tăiată mărunt
oțet
1 lingură făină
ulei
1 baghetă prăjită și tăiată felii
Mod de preparare:
Se fierbe lintea în 2 l de apă. După ce a dat în clocot se scurge apa și se toarnă peste ea 2 l de apă fierbinte. După ce lintea a fiert, facem un rântaș din ulei (1-2 linguri) și o lingură de făină. Îi adăugăm usturoiul dar fără a-l lăsa să se prăjească. Amestecăm rântașul în lintea fiartă fără să rămână cocoloașe. Apoi le mai lăsăm să fiarbă 10 minute. Se adaugă sare după gust și se acrește.
Se servește cu bagheta prăjită. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News