Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase rețete care se poate face în orice sezon și poate conține diverse legume și zarzavaturi.
Iată cum se prepară această rețetă delicioasă:
INGREDIENTE:
650g carne tocată
100 g Orez
4 linguri ulei
1 buc ou
3 l apă plată
1 buc morcov
1 buc păstârnac
100 g țelină
1 buc ceapa
1 buc lămâie
leuștean, după gust
sare de mare, după gust
piper negru măcinat, după gust
smântână, după gust
500 ml roșii pasate
MOD DE PREPARARE: Punem carnea tocată într-un castron, peste care adăugăm orezul ales și spălat în prealabil, 2 linguri de ulei și oul. Condimentăm cu sare și piper, după gust, și amestecăm, până obținem o compoziție omogenă. Din compozitia rezultată formăm perișoarele. Într-o oală cu apă punem restul de ulei, adăugăm legumele tăiate cubulețe mici și lăsăm să fiarbă. După ce au fiert legumele, adăugăm bulionul, zeama de la lămâia stoarsă în prealabil și sarea și lăsăm să dea în clocot. Când clocotește, adăugăm rând pe rând perișoarele în oala și le lăsăm la fiert până sunt gata. Când ciorba este fiartă, oprim focul și adăugăm leușteanul tocat mărunt. O servim cu smântână.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News