Ciulamaua de ciuperci cu legume este o rețetă gustoasă și foarte sănătoasă.
INGREDIENTE PENTRU CIULAMAUA DE CIUPERCI:
500 g ciuperci
o ceapa mare
3 catei usturoi
2 linguri ulei
INGREDIENTE PENTRU SOSUL BECHAMEL:
4 linguri unt
350 ml lapte
2 linguri de făina
sare, piper
2 linguri pătrunjel tocat mărunt
MOD DE PREPARARE: Toaca ciupercile feliute, ceapa marunt si piseaza usturoiul. Caleste ceapa cu usturoiul in 2 linguri de ulei, apoi adauga ciupercile si intoarce-le constant pana ce isi schimba culoarea. Odata ce se schimba complet la culoare, da ciupercile deoparte. Topeste untul si incorporeaza faina, apoi dilueaza continutul cu laptele. Potriveste de sare si piper, apoi adu sosul de ciulama peste ciuperci. Serveste ciulamaua de ciuperci cu patrunjelul presarat deasupra si, optional, cu mamaliguta proaspata alaturi.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News