Această rețetă ușoară de clătite este potrivită pentru un mic dejun delicios. Merg foarte bine cu unt și miere.
Fiecare porție oferă 256 kcal, 7g proteine, 35g carbohidrați (din care 9g zaharuri), 9,5g grăsimi (din care 5,5g saturați), 1,5g fibre și 1,2g sare.
Ingrediente:
135g făină
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare
2 linguri zahăr tos
130ml lapte
1 ou
2 linguri de unt topit
Mod de preparare:
1. Cernem făina, praful de copt, sarea și zahărul tos într-un castron mare. Într-un castron separat, amestecați ușor laptele și oul, apoi amestecați untul topit.
2. Turnați amestecul de lapte în cel de făină și, cu ajutorul unei furculițe, bateți până când toate ingredientele s-au amestecat foarte bine.
3. Încălziți o tigaie antiaderentă la foc mediu și adăugați puțin unt. După ce s-a topit, adăugați jumătate de polonic de aluat. Nu este nevoie să îl uniformizați dvs. Aluatul va ajunge singur la dimensiunea potrivită. Așteptați până când partea de sus a clătitei nu mai este lucioasă, apoi întoarceți-o și gătiți-o până când ambele părți sunt aurii.
4. Serviți cu unt și miere, sau fructe de pădure și gem.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News