Această rețetă de clătite cu brânză de vaci este ideală pentru tine și familia ta. Sunt ușor de gătit și foarte delicioase.
Ingrediente:
300 g făină
2 ouă
550 - 600 ml lapte
ulei
sare
Mod de preparare:
Cerni făina într-un vas, îi faci o adâncitură în mijloc și adaugi ouăle, laptele și un praf de sare. Bați compoziția cu telul sau mizerul, până nu mai rămân cocoloașe. După care adaugi două linguri de ulei și amesteci.
Compoziția trebuie să îți iasă subțire și o lași să se odihnească jumătate de oră. Încălzești într-o tigaie cu diametrul de 20 de cm jumătate de lingură de ulei și când se înfierbântă torni jumătate de polonic de aluat.
Rotești repede tigaia pentru ca aluatul să se întindă uniform. După un minut, miști tigaia și dacă clătita alunecă, o întorci și o prăjești un minut și pe cealaltă parte.
Ai grijă ca din când în când să amesteci în aluat ca să nu se lase făina.
Pentru umplutură - aperitiv, ai nevoie de:
200 g brânză de vaci
o lingură unt
1/2 legătură mărar
sare
1 gogoșar
Cum procedezi:
Freci brânza cu untul și un praf de sare, adaugi mărarul și amesteci. Întinzi apoi pe o clătită două linguri din crema de brânză, așezi într-o margine o fâșie de gogoșar și rulezi clătita strâns. După ce o ții la frigider jumătate de oră, o tai bucăți.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News