Mihaela Bilic a vorbit despre necesitatea condimentelor în orice tip de preparat, fie el sărat sau dulce, într-o dietă.
Mihaela Bilic nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din țara noastră și își dorește întotdeauna să promoveze un stil de viață cât mai sănătos. Nu trebuie neapărat să ții o dietă restrictivă și să renunți la micile plăceri ale vieții, a încercat să spună, de-a lungul timpului, Mihaela Bilic. Este important să descoperi mici trucuri care îți pot crește sațietatea, cu calorii reduse, dar care să te lase, în același timp, să guști și din alimentele considerate a fi „interzise” într-o dietă. Pe acest subiect se focusează și cea mai recentă postare făcută de medicul nutriționist pe rețelele de socializare, unde dezvăluie cum ne putem sătura mai repede, când savurăm mâncăruri aromate.
„Aromele intensifică gustul și cresc sațietatea! Este posibil să ne săturăm mai repede cu mai puțină mâncare? Da, dacă mâncăm produse gustoase, aromate, parfumate, condimentate. Până acum s-a crezut că satisfacția alimentară depinde de aportul de calorii, adică de conținutul de zahăr sau grăsime dintr-un preparat. Mai nou s-a demonstrat că aromele și implicit gustul determină sațietatea.
Când vine vorba de înghețată și deserturi, prezența de vanilie sau scorțișoară în rețetă crește percepția gustului dulce, chiar dacă cantitatea de zahăr este redusă. Simțurile noastre pot fi păcălite, folosiți cu 30-50% mai puțin zahăr și compensați cu arome și mirodenii!”, a scris Mihaela Bilic, pe Instagram.
Nu doar în cazul preparatelor dulci este valabil acest truc, ci și când vine vorba despre produsele sărate, explică Mihaela Bilic. Și aici trebuie procedat la fel, redu grăsimile, dar pune din abundență verdețuri de sezon și diferite condimente pe care le savurezi cu drag.
„Și pentru preparatele sărate este valabil acest secret, grăsimea poate fi înlocuită cu ierburi și condimente- obțineți un plus de gust și faceți economie de calorii, mai ales că 1 g de grăsime ne “costă” 9 cal! De la tocănițe până la chiftele și ardei umpluți, fiți zgârciți cu uleiul și folosiți din plin mărar, pătrunjel, usturoi, chimen, nucșoară, ardei iute, boia…maxim de aromă cu 0 calorii.„, a mai dezvăluit medicul nutriționist.
Din dieta zilnică nu ar trebui să lipsească nici laptele, spunea recent Mihaela Bilic. Acesta este considerat aproape un aliment perfect, din punct de vedere nutrițional, întrucât conține foarte multe proprietăți de care corpul nostru are nevoie, pentru a funcționa cât mai optim.
„Laptele ne mineralizează și ne hrănește corpul, face 3 în 1. Laptele are în compoziție toate clasele de nutrienți. Avem glucide, proteine și lipide și grăsimi și le avem în procente mici, iar în jur de 80% este apă, deci laptele poate hidrata. Într-un raport bun, avem și un strop de grăsime care conține vitamina D și fixează calciul în oase, deci aș spune că natura a pus în lapte o formulă miraculoasă, pentru a ne hrăni într-un mod facil, la orice vârstă. Dacă ar avea și fibre, ar fi alimentul perfect.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News