Condimentul pe care ar trebui să-l adăugi în ceaiul de mușețel pentru a combate retenția de lichide și pentru a avea un abdomen plat

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Infuzia de mușețel este cunoscută pentru efectele sale relaxante și digestive, dar beneficiile sale sunt potențial mai mari atunci când este combinată cu acest condiment antiinflamator și antioxidant care nu lipsește din nicio casă. Cu această combinație, obții o băutură diuretică care favorizează un abdomen plat.

Retenția de lichide, cunoscută și sub denumirea de edem, este o acumulare de lichid interstițial care, deși nu este o boală în sine, poate deriva din probleme circulatorii sau obiceiuri proaste. Această umflare, care tinde să crească în lunile de vară, poate fi cauzată de lipsa de hidratare. De aceea, băuturile diuretice, cum ar fi infuzia de mușețel, pot fi un remediu eficient pentru eliminarea acesteia. Cu toate acestea, această băutură aromatică își amplifică puterea atunci când este combinată cu un condiment comun.

Este vorba despre turmeric, un antiinflamator natural perfect pentru reducerea și alte tipuri de umflături: cele digestive. Ameliorarea efectelor gazelor și altor probleme de digestie contribuie, de asemenea, la obținerea unui abdomen plat. Această combinație de mușețel și turmeric este, prin urmare, capabilă să abordeze aceste două probleme atât de enervante care apar frecvent în organism și cărora trebuie să le acordăm atenție pentru a evita disconfortul și pentru a preveni bolile.

Beneficiile turmericului

Turmericul este un condiment originar din India, cunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare și utilizat de secole ca medicament natural. Proprietățile sale antioxidante îl fac, de asemenea, un condiment cu proprietăți puternice, datorită ingredientului său activ: curcumina. Acest colorant natural acționează ca un ibuprofen natural, reducând astfel umflătura sau inflamația și favorizând apariția unui abdomen plat. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelor unor boli precum artrita.

În plus, stimulează producția de bilă, îmbunătățind astfel procesele digestive și absorbția nutrienților. Puterea sa antioxidantă ajută organismul să se curețe de radicalii liberi, întărind în același timp sistemul imunitar pentru a preveni bolile. Unele studii, de asemenea, au găsit indicii că ar oferi neuroprotecție și efecte similare antidepresivelor.

Te-ar putea intersa și: Băutura minune care scade glicemia. Lidia Fecioru: Foarte mulți au această problemă

Beneficiile mușețelului

Aceste proprietăți bune pe care turmericul le generează în organism sunt combinate cu cele ale mușețelului în această combinație de infuzie. Această plantă aromatică infuzată este una dintre cele mai populare și cu efecte foarte benefice pentru sănătate. Este bine cunoscută pentru îmbunătățirea digestiei și ameliorarea simptomelor precum gazele, balonarea și disconfort la stomac. De asemenea, are un impact asupra stării de spirit, oferind un efect sedativ și de relaxare care îmbunătățește somnul.

În plus, proprietățile sale antispastice se potrivesc bine cu puterea antiinflamatoare a turmericului, contribuind astfel la reducerea crampelor menstruale, precum și a altor tulburări inflamatorii din organism. Acționează ca un diuretic, favorizând astfel reducerea retenției de lichide. La fel ca și condimentul indian, consumul regulat de mușețel poate întări sistemul imunitar, ajutând corpul să lupte împotriva infecțiilor și bolilor.

Acest lucru face ca, atunci când sunt combinate în infuzie, să-și amplifice puterea până la a deveni o băutură cu proprietăți benefice puternice. Cu toate acestea, poate această combinație să aibă vreo contraindicație din cauza expunerii excesive la aceste beneficii?

Te-ar putea intersa și: Alimentul ideal care păcălește foamea. Carmen Brumă: „Am testat pe mine, îți dă cea mai mare senzație de sațietate”

Există contraindicații pentru infuzia de mușețel și turmeric?

Deși în general sunt sigure, există unele cazuri în care consumul de turmeric și mușețel trebuie să fie moderat. De exemplu, condimentul poate interfera cu anumite medicamente, în special cele legate de coagularea sângelui sau diabetul. De asemenea, nu este recomandat în perioada de sarcină și alăptare.

În cazul plantei aromatice, nu este recomandată dacă se iau anticoagulante, sedative sau tranchilizante, deoarece poate potența apariția somnolenței excesive. La fel ca turmericul, se recomandă evitarea în perioada de sarcină și alăptare, deoarece poate avea efecte uterotonice.

Înainte de a include turmericul sau mușețelul în dieta ta, mai ales în doze medicinale, consultă un medic sau un profesionist în domeniul sănătății, în special dacă iei alte medicamente sau ai afecțiuni de sănătatea, notează 20minutos.es.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel