Conopidă la tigaie cu usturoi, lămâie și verdețuri. Cea mai delicioasă și sănătoasă rețetă

Data publicării:
Rețetă conopidă, sursa pixabay/ autor congerdesign
Descriere foto: Rețetă conopidă, sursa pixabay/ autor congerdesign

Conopida la tigaie cu usturoi, lămâie și verdețuri este unul dintre cele mai rapide și sănătoase preparate.

INGREDIENTE: 

1 conopidă mică

2 căței mari de usturoi

coaja rasă de la 1/4 lămâie (cca 1/2 linguriță)

1/4 linguriță turmeric

1/4 linguriță oregano uscat

1-2 linguri suc de lămâie

1/4 legătură patrunjel

5 frunze mentă

3 frunze mari busuioc

2 linguri ulei extravirgin de măsline

sare, piper negru

MOD DE PREPARARE: Se desface conopidă buchetele (să aveți cam 400 gr) și fiecare buchețel se taie felii, așa mi se pare că se sotează mai repede. Dacă sunt bucatele care se sfărâmă la tăiere, e ok, puneți-le și pe ele în tigaie, se vor carameliza pe fundul tigăii ți vor fi cele mai bune. Într-o tigaie/cratiță largă se încinge uleiul. Adăugați conopidă, presarți cu sare, piper negru, oregano, turmeric și amestecați timp de 1 minut să se acopere conopida cu ulei și să devină gălbuie de la turmeric. Adăugați 1 lingură de apă și imediat puneți capacul. Lăsați să se facă conopida la foc mediu spre mic timp de 10 minute, amestecând la jumătatea timpului. Luați capacul și adăugați usturoiul strivit și coaja de lămâie. Amestecați bine. Puneți capacul și lăsați conopida să se facă în continuare înca 5 minute. Când expiră timpul verificați dacă conopida e rumenă pe alocuri. Dacă arată mai mult înăbușită, dați focul mai mare și sotați câteva minute amestecând mereu până conopida se rumenește foarte ușor pe la capete, mai ales bucatelele mici. Trageți tigaia de pe foc și adăugați verdețurile tocate și suc de lămâie. Amestecați. Serviți imediat.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel