Control Club aniversează 16 ani. Formațiile care vor face show pe scenă, între 3 și 5 octombrie 

Data publicării:

Clubul bucureștean Control sărbătorește săptămâna aceasta 16 ani de existență, printr-o serie de concerte.

Clubul bucureștean Control, unul dintre cei mai importanți promotori ai muzicii live și pionier al culturii alternative din România, sărbătorește săptămâna aceasta 16 ani de existență, printr-o serie de concerte cu formațiile Squid (post-punk, UK), Moses (indie rock, UK), Lalalar (psych rock / electro, Turcia) și KOKOKO! (electronic / experimental, Congo).

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Formația post-punk britanică Squid concertează pentru prima dată la București – joi, 3 octombrie, după ora 20, la Control Club. Înființată în 2016 în Brighton, Squid îmbină un sound post-punk, experimental rock și new wave și se declară influențată de Neu! și This Heat. Al doilea album de studio al trupei, O Monolith, lansat anul trecut, se remarcă printr-un sound stratificat, fiind o evocare muzicală a mediului și folclorului urban.

“Squid are the house band for our post-normative existence” – The Line Of Best Fit

https://www.squidband.uk/

Squid – The Blades (video) : https://youtu.be/6n3d1Rm752o

Vineri, 4 octombrie, după ora 20, seria de concerte aniversare continuă la Control Club cu MOSES (indie rock, Marea Britanie), proiectul muzicianului român Marius „Gopo” Moise, fost lider al îndrăgitei trupe underground autohtone The MOOoD. Moses au deja în palmares două albume de studio, precum și apariții la festivaluri ca SXSW din SUA. Piesa lor Cause You Got Me se regăsește pe coloana sonoră a filmului Tomb Raider și a fost difuzată în cunoscuta emisiune tv Good Morning America. În deschiderea concertului lor din Control, vor cânta eroii locali PLANT.

https://mosesofficial.com/

MOSES – Cause You Got Me (video) : https://youtu.be/x_nIzJxG-F0

Una dintre cele mai interesante apariții pe scena underground din Istanbul, trupa Lalalar revine la București și va concerta sâmbătă, 5 octombrie, după ora 20, la Control Club. Puternic influențat de rock-ul psihedelic anatolian al anilor '70, dar și de muzica optzecistă și dark-wave-ul omniprezent în underground-ul din Istanbul, trio-ul a lansat albumul de debut, Bi Cinnete Bakar (2022), un mix inedit de energie punk, muzică electronică și instrumente tradiționale. Lalalar sunt renumiți pentru show-urile live energice, atât pe scenele marilor festivaluri, cât și în concerte DIY, în parcări din Istanbul, la întrunirile organizațiilor civice, o parte importantă a vibrantei scene underground locale, unde „trupe noi apar în fiecare zi”, spune compozitorul trupei, Ali Güçlü Şimşek.

Furious electro-techno-rock from Istanbul – Backseat Mafia

https://lalalar.net/

Lalalar – Yamyam (live) : https://youtu.be/rl6UzRRySuA

În continuarea serii de sâmbătă, 5 octombrie, pe scena din Control Club vor urca KOKOKO!, pionieri ai scenei de muzică electronică experimentală din Kinshasa, Congo. Din 2017, trupa captivează publicul din lumea întreagă prin sound-ul unic și aparițiile scenice pline de energie. Albumul de debut, Fongola, le-a adus aprecieri din partea presei muzicale, The Guardian numindu-i „o nouă voce impunătoare”. Viața de noapte din metropola congoleză este inspirația din spatele BUTU, cel de-al doilea album KOKOKO!, lansat în iulie anul acesta. BUTU înseamnă „noapte” în limba lingala, iar muzica reflectă spiritul creativ și inovator al locuitorilor zonei.

https://www.kokokomusic.com/

KOKOKO! – Mokili (video) : https://youtu.be/jCdRqx1h9E0

De la înființarea sa, în 2008, Control Club a găzduit mii de concerte cu trupe românești și străine, din noul val și legendare, fiind considerat unul dintre cei mai importanți promotori ai muzicii live și culturii alternative, din București și din țară. Recent, Control Club s-a alăturat unei rețele europene de live music venues din care mai fac parte: Le Botanique (Bruxelles), Estragon Club (Bologna), INmusic (Zagreb), Loftas (Vilnius) și WUK (Viena), cu scopul de a susține mobilitatea artiștilor europeni emergenți și de a oferi amatorilor de muzică experiențe concertistice inedite, în cadrul evenimentelor Europavox.

În sezonul de toamnă 2024, la Control Club vor mai concerta: apreciatul cantautor belgian J. Bernardt (9 și 10 octombrie), avangardiștii synthwave Jakuzi (19 octombrie), duo-ul post-punk / shoegaze The KVB, britanicii indie folk Villagers, într-un show acustic special (15 noiembrie), Stella Rose Gahan (fiica solistului Depeche Mode, Dave Gahan – 23 noiembrie), legendarii Blixa Bargeld (29 noiembrie) și New Model Army (3 decembrie), noua senzație psychedelic jazz-punk, britanicii Maruja (16 decembrie) și mulți alții. Bilete sunt disponibile în rețeaua Eventbook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel