Dacă Japonia este cunoscută pentru aromele bizare de înghețată, cum ar fi meduză, ramen miso și aripioare de rechin, Coreea de Sud are o poziție diferită când vine vorba de desertul preferat al tuturor: înghețata.
Imaginează-ți că ești atât de mahmur și te afli într-o benzinărie, unde au acele congelatoare pline cu versiunile în miniatură ale înghețatei tale preferate din copilărie.
Acum imaginează-ți că acestea ți-ar putea vindeca mahmureala. Dacă s-ar întâmpla să beți în Coreea de Sud? Ei bine, imaginația ta nu te poate duce prea departe, pentru că aceasta este o realitate.
Coreea de Sud este numită de Organizația Mondială a Sănătății drept cel mai mare consumator de alcool din Asia.
De fapt, ei consumă de două ori mai mult alcool decât Rusia! Iar în cultura coreeană, "băutura este tratată ca un lubrifiant social pentru a construi camaraderia la locul de muncă, pentru a asigura înțelegeri de afaceri și pentru a câștiga încredere".
Este o normă atât de răspândită încât Snoop Dogg și cântărețul sud-coreean Psy au colaborat la un cântec numit "Hangover".
Astfel, este logic ca ei să aibă un leac pentru mahmureala certă pe care o vor avea dimineața.
Acum intră în scenă Gyeondo-bar, tradus ca "rezistă", deoarece "exprimă greutățile angajaților care trebuie să sufere o zi de lucru după ce au băut foarte mult, precum și pentru a oferi confort celor care trebuie să vină la muncă devreme după nopți frecvente de băutură".
A fost inventată și vândută de WithmeFS, un lanț de magazine de proximitate din Coreea de Sud, și este prima înghețată care tratează mahmureala. Industria de vindecare a mahmurelii în sine este o industrie destul de reușită în regiune, este de aproximativ 150 de miliarde de woni, sau 126 de milioane de dolari. Este vorba de mulți bani.
Gyeondo-bar este un "bar de înghețată cu aromă de grapefruit cu o cantitate mică de suc de fructe de arbore stafidit".
Sucul de stafide a fost de fapt folosit de coreeni ca remediu împotriva mahmurelii încă din anii 1600, iar acest lucru a fost, mai târziu, susținut de un studiu științific din 2012, în care s-a dovedit că extractul său reduce intoxicația la șobolani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News