Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a împărtășit cu cei care o urmăresc 5 idei de mese de prânz sub 500 kcal, gata în doar 20 de minute.
Masa de prânz este foarte importantă, deoarece ne aduce aportul energetic necesar pentru a ne menține activi și concentrați pe parcursul după-amiezii. Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, subliniază importanța mesei de prânz în rutina ei zilnică, având în vedere că are o zi plină de activități, care începe dimineața și se încheie târziu seara.
„Pentru mine masa de prânz e cea mai importantă masă a zilei. Încep ziua relativ devreme, la 7 am deja sunt la treabă și închei munca undeva spre 7 pm, deci 12 ore de activitate intensă - predau antrenamente online, discut cu clientele, fac diete, filmez.
Gătesc de obicei fără ulei, știu ca multă lume mă întreabă acest aspect. Folosesc pentru gătit supă clară de legume și multă ceapă înăbușită. Ca schemă nutrițională am mereu glucide concentrate (cartof, pâine, orez) asociate cu legume (400 g legume asortate la fiecare masă) și 120-150 g carne. Nu folosesc mai mult de o linguriță de ulei per porție, și ăla rar. Condimentez mâncarea cu condimente naturale - sos de soia, ghimbir, mărar, pătrunjel, ceapă, ardei iute, sos chilli etc”, a scris Cori Grămescu pe rețelele sociale.
Te-ar putea interesa și: Ce mănâncă Carmen Brumă în zilele în care e pe fugă: „Asta consum atunci când e posibil să am o singură masă”
Te-ar putea interesa și: Cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile când vor să slăbească. Cori Grămescu: „Cele mai multe dintre ele nu vor reuși prea curând”
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, le-a recomandat celor care o urmăresc 5 ide de prânz sănătos cu mai puțin de 500 kcal, gata în doar 20 de minute.
1. Vită chinezească cu broccoli și orez cu morcov și țelină - 120 g mușchi de vită, 300 g broccoli, 40 g orez, 70 g morcov, 70 g țelină apio, o linguriță ulei.
2. Piept de pui cu cartof și sparanghel - 150 g inner file de pui, 200 g sparanghel, o linguriță ghee, 150 g cartof.
3. Tofu la cuptor cu salată cu morcov - 150 g tofu marinat copt, 100 g morcov ras, 100 g salată verde, o linguriță ulei de avocado, plus 30 g finn crisp.
4. Șnitel natur de vită cu salată - 120 g vită, 100 g salată cu 40 g pâine prăjită
5. Somon cu conopidă - 140 g somon sălbatic, 300 g cauliflower rice (tulpină de conopidă se toacă în procesatorul de mâncare, dacă nu găsiți de cumpărat) și 30 g pâine cu semințe.
Vă invităm să urmăriți un interviu pe care Cori Grămescu l-a acordat pentru Spectacola:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News