Costul uriaș plătit de Christian Sabbagh pentru intervenția suferită de fiul său cu autism în Viena: „Câți oameni își permit?”

Data actualizării: | Data publicării:
Christian Sabbagh, captură video Youtube, theXclusive
Descriere foto: Christian Sabbagh, captură video Youtube, theXclusive

Christian Sabbagh a vorbit despre diagnosticul primit de fiul său, cel de autism.

Christian Sabbagh și soția sa duc de ceva timp o luptă interminabilă, după ce fiul lor a fost diagnosticat cu autism. Chiar dacă în momentul în care au aflat vestea au fost dărâmați, aceștia s-au pus repede pe picioare și au început să facă demersuri în acest sens, pentru a găsi cei mai buni medici și cele mai bune clinici unde să încerce să-l vindece pe micuț. Cu toate acestea, de departe Iulia a fost cea mai implicată în acest proces, recunoaște prezentatorul de la Kanal D.

„În urma scorului, până în operație, avea 51%, nu știu cum e scorul ăsta, dar pot să spun că dacă ajunge la 30% sau sub 30% iese din spectrul autismului. Noi facem tot posibilul să se recupereze. De când i s-a dat acest diagnostic am făcut sute și mii de ore de terapie. Pentru ea a fost o lovitură dură (n.r. soția sa), care efectiv a dărâmat-o, eu am zis că e un semn. Eu când m-am angajat la Kanal D prima campanie a fost „Împreună salvăm autismul”, se leagă, universul comunică. Am zis că asta e, eu am primit sarcina asta să fac ceva pentru copilul meu și pentru ceilalți, de asta m-am și expus public.”, a declarat Christian Sabbagh în cadrul emisiunii În Oglindă.

Citește și: Daliana Răducan, soția lui Răzvan Simion, prima reacție după nuntă: „Ne-am așteptat pregătindu-ne unul pentru celălalt”

Cât costă o oră de terapie

Copiii cu autism au nevoie speciale și au, în primu rând, nevoie de foarte multe ore de terapie, spune acesta. Astfel, la un calcul simplu, rezultă câteva mii de euro oferite pe lună centrelor speciale, sumă pe care Christian Sabbagh este conștient că nu și-o pot permite prea mulți părinți. Problema vine din partea statului, spune el, care nu se implică în acest proces.

„Eu am ales calea asta tocmai ca să trag un semnal de alarmă, să arăt cum pot fi ajutați, pentru că statul este cel care ar trebui să se implice mai mult, pentru că aceste ședințe de terapie costă enorm. O ședință este între 150 - 200 de lei, un copil afectat mediu are nevoie de cel puțin 3 ore pe zi, asta înseamnă 600 de lei, într-o săptămână sunt 30. Câți oameni își permit? Știu că subvenționează statul, dar o sumă infimă.”, mai spune acesta.

Te-ar putea interesa și: Andreea Esca, fotografie rară alături de mama sa. Femeia a împlinit 83 de ani, iar cele două seamănă izbitor

Cât l-a costat intervenția din Viena

De curând, cei doi au plecat împreună cu fiul lor în Viena, acolo unde au aflat că există un tratament revoluționar, care l-ar putea aduce pe micuț pe calea cea bună. Cu toate acestea, și de această dată costul este unul uriaș.

„Iulia după ce și-a revenit a început să studieze, să se implice, ea este omul orchestră în familie. A vorbit cu medici, a căutat cei mai buni terapeuți, nu cred că altcineva în afară de ea ar fi rezistat și s-ar fi implicat atât de mult. Iulia a găsit clinica din Viena, e ca un autotransplant. O lună de zile a trebuit să facem niște analize, ne-au dat zeci de pagini pe care să le completăm, ne-au programat, am trimis banii. Nu este un miracol, o asemenea procedură poate fi bună pentru fiul meu, iar altui copil să nu-i facă nimic, costă 12.000 de euro.”, a mai spus acesta. 

VEZI și: Ceaiul simplu care ajută la detoxifierea organismului și în procesul de slăbire: „Trebuie să-l bei după fiecare masă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel