Cotlete de berbecuț cu piure de fasole. Cea mai gustoasă rețetă

Data actualizării: | Data publicării:
Cotlet de berbecuț, sursa pixabay/ autor RitaE
Descriere foto: Cotlet de berbecuț, sursa pixabay/ autor RitaE

Cotletele de berbecuț cu piure de fasole este o rețetă froarte gustoasă, care se prepară foarte ușor.

INGREDIENTE:

4 cotlete duble de berbecuȚ
sare, piper negru, fulgi de chili

Piure de fasole

500 gr fasole fiarta (+ putina apa in care a fiert)

Ulei aromat cu rozmarin

120 ml ulei masline
2 fire rozmarin
4 catei usturoi
5 fire patrunjel
sare, piper negru

MOD DE PREPARARE: Se pune uleiul intr-o craticioara impreuna cu firele de rozmarin si cateii de usturoi taiati in doua. Se incalzeste la foc mic pana uleiul e fierbinte si se tine asa timp de 5 minute. Nu lasati sa sfaraie sau usturoiul sa se rumeneasca in acest timp, tineti focul al mic. Luati de pe foc, acoperiti craticioara si lasati sa se racoreasca. Acesta este uleiul aromat cu rozmarin. Presarati cotletele cu sare, piper negru si fulgi de chili. Adaugati si 2 linguri ulei aromat cu rozmarin  si frunzele tocate de la 1 fir de rozmarin. Masati bine carnea si lasati sa se marineze macar cateva ore la frigider.

Incingeti bine o tigaie grill, cca 5 minute la foc mare, fara adaos de grasime. Prajiti cotletele pe toate partile (prima data pe partea opusa oaselor si apoi pe lateralele cu taietura) pana prin urme frumoase de gratar, cca 2 minute / parte. Asezati cotletele din nou cu partea pusa oaselor in jos. Mutati tigaia in cuptorul incins la 200C si lasati 10 minute (daca le doriti medium-rare, adica usor in sange) sau 15 minute (daca le doriti facute de tot, dar inca suculente). Se scot cotletele si se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa pana pregatiti piureul de fasole.Intr-un mojar striviti frunzele de la pratrunjel cu putina sare grunjoasa. Adaugati 2 linguri ulei aromat cu rozmarin si mai pasati cu pistilul pana aveti un sos.

Fasolea daca e de la frigider o reincalziti in apa in care a fiert. Puneti 500 gr fasole fiarta in robot impreuna cu restul de ulei aromat cu rozmarin si un catel de usturoi din ulei. Mixati bine. Daca nu se mixeaza usor, ca sa obtineti un piure fin, adaugati cam 50 ml apa de pe fasole si mixati in continuare. Dregeti piureul de sare si piper negru.Asezati pe fiecare farfurie cate 2 linguri de piure de fasole. Asezati deasupra un cotlet de miel. Stropiti totul cu ulei din mojar. Presarati putina fleur de sel peste cotlet.

POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel