Această rețetă de cozonac de post este foarte delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente:
300 gr zahăr la 1 kg de făină
apă cât cuprinde
un cub de drojdie de bere
scorțișoară
eșență de portocală, lămâie și vanilie
100 ml ulei la 1 kg de făină
nucă și mac pentru decor
Mod de preparare:
1. Faci maiaua din făină, apă și drojdie. După ce a crescut, adaugi făina în care ai încorporat zahărul dizolvat în apă și esențele.
2. Frămânți bine și adaugi uleiul. Secretul pentru un cozonac pufos este să îș frămânți cât mai mult timp. Acesta trebuie șăsat la crescut aproximativ 1 oră.
3. Ungi tava cu uleiul și îl mai lași puțin să crească.
4. După ce i-ai scos de la cuptor, îi ungi cu un sirop făcut din apă și zahăr și presari mac sau nucă de cocos.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News