Cozonac de post cu nucă. Simplu de făcut și foarte gustos

Data actualizării: | Data publicării:
Cozonac, foto Pixabay/ autor: congerdesign
Descriere foto: Cozonac, foto Pixabay/ autor: congerdesign

Această rețetă de cozonac de post este foarte delicioasă și ușor de preparat. 

Ingrediente:


300 gr zahăr la 1 kg de făină 

apă cât cuprinde 

un cub de drojdie de bere 

scorțișoară 

eșență de portocală, lămâie și vanilie

100 ml ulei la 1 kg de făină 

nucă și mac pentru decor 


Mod de preparare:


1. Faci maiaua din făină, apă și drojdie. După ce a crescut, adaugi făina în care ai încorporat zahărul dizolvat în apă și esențele. 

2. Frămânți bine și adaugi uleiul. Secretul pentru un cozonac pufos este să îș frămânți cât mai mult timp. Acesta trebuie șăsat la crescut aproximativ 1 oră. 

3. Ungi tava cu uleiul și îl mai lași puțin să crească. 

4. După ce i-ai scos de la cuptor, îi ungi cu un sirop făcut din apă și zahăr și presari mac sau nucă de cocos. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel