Cozonac PUFOS de Paște, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul CHEIE ca să-ți iasă perfect

Data publicării:
Cozonac, foto Unsplash/ autor: cvdesign
Descriere foto: Cozonac, foto Unsplash/ autor: cvdesign

Cum faci cozonac pufos și delicios pentru masa de Paște. Chef Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit rețeta.

Paștele se apropie cu pași repezi, iar cozonacul nu poate lipsi de pe mesele noastre.

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de cozonac pufos și delicios și modul inedit de preparare.

Cozonac - rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu - INGREDIENTE
 

- 1 kg făină

- 250 g zahăr

- 5 gălbenușuri

- 50 g drojdie proaspătă

- 450 ml lapte

- 300 g unt (82% grăsime)

- 30 g coajă confiată de portocală

- 1 ligură coajă rasă de lămâie bio

- 1 praf de sare

Pentru umplutură:

- 400 g nuci măcinate

- 200 g rahat

- 150 g ciocolată belgiană

- 1 ou, pentru uns

Cozonac - rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu - MOD DE PREPARARE
 

1. Încălzești 100 ml de lapte, adaugi drojdia fărâmițată și trei linguri cu făină, amesteci, apoi lași maiaua să crească într-un loc cald, până ce își dublează volumul.

2. Mixezi gălbenușurile cu praful de sare și le dai deoparte. Fierbi restul de lapte împreună cu zaharul, apoi amesteci până se dizolvă.

3. Pui făina într-un bol larg și adaugi gălbenușurile și laptele călduț, apoi începi să amesteci. Pui maiaua, untul topit și răcit, portocala confiată tăiată mărunt, coaja rasă de lămâie și omogenizezi. Frămânți bine, până când obții un aluat omogen, consistent și elastic. Îl pui într-un vas curat, îl acoperi cu folie alimentară și îl lași la dospit până când își dublează volumul.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel