Creme pe care trebuie neapărat să le ai cu tine în vacanță. Medicul Mihail Pautov: „Acestea sunt cele pe care le folosesc eu”

Data publicării:
Sursă foto: Doctorul Mihail/YouTube
Descriere foto: Sursă foto: Doctorul Mihail/YouTube

Medicul Mihail Pautov a dezvăluit care sunt cremele cremele esențiale pentru vacanță, ce nu ar trebui să lipsească din bagajul tău.

Indiferent dacă plănuiești să petreci timp la plajă sau să te relaxezi în natură, este esențial să ai la tine cremele potrivite pentru a-ți proteja și îngriji pielea. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit care sunt creme care ar trebui să nu-ți lipsească niciodată vara aceasta.

Creme pe care trebuie neapărat să le ai cu tine în vacanță. Medicul Mihail Pautov: „Acestea sunt cele pe care le folosesc eu”

Pregătirea pentru vacanță include mai mult decât alegerea destinației și împachetarea hainelor. Pentru a te asigura că pielea ta rămâne sănătoasă și protejată, medicul Mihail Pautov a dezvăluit care sunt cremele pe care le ia mereu cu el în vacanță și recomandă tuturor să facă la fel.

1. Cremă de protecție solară

El sugerează utilizarea unei creme de protecție solară. Aceasta este obligatorie și ar trebui să conțină substanțe active, cum ar fi oxidul de zinc sau dioxidul de titan. Aceste creme pe bază de minerale nu se absorb în piele și ajută la reflectarea razelor solare, oferind o protecție eficientă împotriva arsurilor.

„Este important să avem grijă de pielea noastră, mai ales în vacanță când suntem expuși la soare, la insecte și la alte iritații. Ca recomandare de creme, eu iau de protecție solară. Este obligatoriu să o am la mine. Iau cremă cu substanțe active, cum ar fi oxid de zinc sau dioxid de titan. Acestea sunt creme pe bază de minerale, iar acele minerale nu se absorb în piele și ajută la reflectarea acelor raze solare care se lovesc de corp și se duc înapoi. Acestea sunt cremele pe care le folosesc eu de regulă”, a spus medicul Mihail Pautov.

2. Cremă pentru arsuri solare

Pe lângă acestea, Dr. Pautov recomandă să aveți la îndemână și o cremă pentru arsuri solare cu substanțe active, cum ar fi aloe vera. Acestea sunt utile pentru calmarea și rehidratarea pielii după expunerea excesivă la soare.

„Pe lângă acestea, chiar dacă nu am nevoie, eu îmi iau și creme pentru arsuri solare cu substanță activă, cum ar fi aloe vera. Este bine să o aplici după ce te-ai ars la soare. Calmează pielea și o rehidratează”, a precizat medicul Mihail Pautov.

Te-ar putea interesa și: Ce să faci în caz de insolaţie. Recomandările medicului Mihail Pautov

3. Crema anti-insecte

Un alt produs esențial menționat de medic este crema anti-insecte. Aceasta este importantă pentru a evita mușcăturile de insecte sau țânțari, care pot afecta somnul și confortul pe durata vacanței. Alternativ, uleiul de lavandă poate fi folosit pentru a calma mușcăturile de insecte.

„Și atenție, creme anti-insecte cu substanță activă sau spray pentru a nu fi mușcați de tot felul de insecte sau de țânțari noaptea care efectiv îți pot distruge somnul. Asta te poate poate face să dormi mai puțin. Alternativ, dacă ai ulei de lavandă la tine, poți să-l folosești. Îl poți pune peste mușcăturile de insecte. Asta o să ajute la calmarea lor”, a adăugat medicul Mihail Pautov.

În plus, nu uita să te hidratezi corespunzător, să porți pălărie și ochelari de soare pentru protecție suplimentară și să eviți expunerea prelungită la soare în orele de vârf. Îngrijirea pielii nu se oprește la utilizarea acestor produse. Fie că îți petreci vacanța la mare sau la munte, îngrijirea pielii ar trebui să fie o prioritate. Pielea sănătoasă și radiantă nu numai că te va face să te simți mai bine, dar îți va permite și să te bucuri pe deplin de toate activitățile în aer liber. 

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te feresc de arsurile solare. Trebuie să le consumi mereu vara. Carmen Brumă: „Protejează pielea de interior”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel