Cristina Șișcanu, remediu naturist pentru tuse. Se prepară din doar câteva ingrediente: „Adulții iau 3 linguri pe zi, între mese, iar copiii 3 lingurițe”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu
Descriere foto: Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu a împărtășit pe pagina sa de Facebook un remediu naturist pentru tuse, pe care îl știe din copilăria sa. 

Odată cu venirea sezonului rece, ne confruntăm adesea cu răceli și tuse, probleme frecvente în această perioadă. Pentru a face față acestor neplăceri, Cristina Șișcanu ne reamintește de puterea remediilor naturiste, împărtășind pe pagina sa de Facebook o rețetă de sirop din ridiche neagră și miere, inspirată din copilărie. Aceasta a povestit că, în perioada rece, mama ei pregătea un sirop din ridiche neagră, care se dovedea eficient pentru calmarea tusei. Cristina Șișcanu a decis să refacă acest sirop tradițional folosind două ridichii negre și miere de salcâm, explicând detaliat procesul.

„Un remediu naturist pentru tuse și oricum vreau să-l am în casă, pentru că mi-am amintit că în copilărie, în perioada rece, în bucătărie era o ridiche cu căpăcel, unde în ridiche se făcea un sirop pe care mama îl pune apoi la frigider și de fiecare dată când se întâmpla să mă pricopsesc cu o tuse, îmi dădea câteva lingurițe pe zi și era foarte bun și foarte eficient”, a transmis Cristina Șișcanu, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Laura Cosoi, rețetă delicioasă de supă de găină: „Gustul ei mă urmărește de mică” / Video

Mod de preparare

După ce a spălat și curățat ridichiile, a tăiat un căpăcel și a scobit interiorul, având grijă să nu perforeze baza. Ridichea a fost apoi umplută cu câteva linguri de miere, lăsând spațiu pentru sucul care se va forma.

Cristina Șișcanu recomandă lăsarea siropului la temperatura camerei pentru 24 de ore, după care se poate păstra într-un borcan la frigider. Prezentatoarea TV a precizat că pentru adulți, se recomandă 3 linguri pe zi între mese, iar pentru copii, 3 lingurițe pe zi. Cristina Șișcanu a subliniat că acest remediu natural, bogat în vitamine, nu înlocuiește un tratament prescris de un medic, dar este benefic pentru întărirea imunității și ameliorarea tusei.

„Am luat 2 ridichii negre și vom face sirop și mai avem nevoie doar de miere, am niște miere bio, este miere de salcâm, dar puteți folosi orice fel de miere aveți în casă. Le-am spălat foarte bine cu o perie, le-am curățat, și să începem lucrul. Am tăiat aici codița, tăiem așa un căpăcel și apoi scobim în interior, dar cu grijă să nu perforăm fundul, da? Aveți grijă când scobiți ridichea, pentru că ea e foarte dură și să nu vă tăiați, să nu împingeți foarte tare cu cuțitul și apoi vă puteți ajuta și de o lingură, ca să mai scoateți. Miroase foarte bine.

Și acum, o punem așa, puteți să o puneți într-un borcănel sau într-un suport și punem mierea în interior. Trebuie să mai lăsăm loc, pentru că ridichea va lăsa sucul ei și trebuie să lăsăm spațiu, asta e important! Am pus 2-3 linguri. Spațiul acesta îl lăsăm pentru sucul îl va lăsa ridichea. Seamănă cu o nucă de cocos Punem căpăcelul și o lăsăm la temperatura camerei în bucătărie 24 de ore, la macerat. Apoi, după 24 de ore, vom observa că se umple ridichea și cu sucul pe care îl va lăsa, și apoi tot conținutul din interior îl punem într-un recipient, într-o sticluță, de exemplu sau într-un borcănel și păstrăm în frigider.

Oamenii mari, adică adulții, iau 3 linguri pe zi, între mese, iar copiii 3 lingurițe, între mese pe zi. Este un remediu natural, un sirop plin de vitamine și ajută foarte mult, dar nu înlocuiește un tratament indicat de un medic. Asta este foarte clar, dar este o explozie de vitamine”, a mai spus Cristina Șișcanu, pe pagina sa de Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel