Cu ce să înlocuiești sucul acidulat. Dr. Mihail: „E de 10 ori mai bun, decât să bei 55 de grame de zahăr într-o cană”

Data publicării:
dr mihail foto: dr mihail/youtube
Descriere foto: dr mihail foto: dr mihail/youtube

Dr. Mihail a explicat, în cadrul unui videoclip publicat de pagina sa de YouTube, că sucul normal, acidulat, este mult mai rău decât cel îndulcit cu aspartam. 

Într-un videoclip recent, publicat pe canalul său de YouTube, Dr. Mihail a abordat subiectul alegerii sucului potrivit în contextul unei diete sănătoase, clarificând informații referitoare la consumul de suc îndulcit cu aspartam în comparație cu sucurile pline de zahăr.

Te-ar putea interesa și: Ce este de făcut pentru a reduce pofta de dulce. Dr. Mihail: Acesta e primul lucru cu care ar trebui să începem!

Dr. Mihail: „Un suc zero este de zece ori mai bun decât un suc normal”

Potrivit Dr. Mihail, comunitatea medicală a ajuns la un consens unanim: „un suc zero este de zece ori mai bun decât un suc normal, iar un suc îndulcit cu aspartam este de zece ori mai bun decât unul plin de zahăr”, spune acesta.

Cu toate că aspartamul nu este considerat ideal pentru microbiomul intestinal, pentru un individ sănătos, care urmează o dietă echilibrată bogată în fibre, consumul unui suc îndulcit cu aspartam nu ar trebui să aibă efecte adverse majore.

„Dacă, totuși, ai poftă de un suc, există un debate pe tema asta, dar lumea medicală ajunge la un consens, care sună cam așa: un suc zero este de zece ori mai bun decât un suc normal. Un suc îndulcit cu aspartam, este de zece ori mai bun decât un suc plin de zahăr.

Aspartamul nu este tocmai bun pentru microbiomul tău, dar pentru un om sănătos, care mănâncă o varietate de fibre, care își hrănește microbiomul cu o dietă diversă, nu o să sufere de pe urma unei căni de orice suc cu aspartam.

Aspartamul nu este zahăr, este un îndulcitor artificial, care o să te facă să simți acea plăcere. Când ai pofta aia de un suc care e acidulat și dulce, fă-ți pofta aia cu un suc cu aspartam. Da, nu este sănătos”, a spus Dr. Mihail, în cadrul unui videoclip publicat pe contul său de YouTube.

„Este mult mai bine să consumi sucul acela cu zero calorii decât să bei 55 de grame de zahăr într-o cană”

În ciuda acestui fapt, Dr. Mihail subliniază că alegerea ideală rămâne consumul de ceai, cafea sau apă cu lămâie, care sunt opțiuni mai sănătoase și mai naturale. Cu toate acestea, în situațiile în care pofta de un suc dulce și acidulat este copleșitoare și inevitabilă, Dr. Mihail recomandă consumul unui suc îndulcit cu aspartam în locul unuia plin de zahăr.

„E mult mai bine să bei ceai sau cafea sau apă cu lămâie, dar când ai acea poftă care nu poate fi oprită și te duci la magazin și ai de ales între cele două, este mult mai bine să consumi sucul acela cu zero calorii, să consumi sucul cu aspartam, să consumi orice suc vrei tu cu îndulcitor decât să bei efectiv zahăr, decât să bei 55 de grame de zahăr într-o cană”, a mai explicat Dr. Mihail.

Te-ar putea interesa și: Unde se ascunde excesul de zahăr. Dr. Mihail, avertisment: „Este o păcăleală. Îl arunci la gunoi, acolo îi este locul!”

Dr. Mihail reiterează importanța conștientizării și alegerea cu înțelepciune a alimentelor, mai ales în ceea ce privește consumul de zahăr.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel