Cum a murit fetița lui Reghecampf. Tragedia care îl bântuie și astăzi: Dificil a fost că nu ni s-a spus de dinainte

Data publicării:
Captură video Youtube/ theXclusive
Descriere foto: Captură video Youtube/ theXclusive

Laurențiu Reghecampf a povestit tragedia fetiței sale, Ana Lisa Cristina, care acum ar fi avut 27 de ani, dacă nu ar fi încetat din viață la puțin peste un an.

Prima soție a lui Reghecampf a trecut printr-o reală traumă alături de fostul fotbalist. Cei doi erau tineri, Reghe avea 25 de ani, iar primul copil avea să se stingă înainte de a-și începe cu adevărat viața.

Ana Lisa se născuse cu o malformație la inimă, chiar dacă această problemă medicală putea fi corectată încă din timpul sarcinii. Reghe povestește în podcastul lui Bursucu ce a fost cel mai revoltător: faptul că au aflat la o distanță de luni de zile despre problema respectivă.

Primele semne au fost dure, caracterizate de învinețirea buzelor și oboseală continuă. Sportivul spune cum adormea cu biberonul în gură, timp în care începea să i se învinețească pielea bebelușului. 

Un alt detaliu dificil este dat de complexitatea intervenției chirurgicale deoarece operația nu putea avea loc decât după ce nou-născutul împlinea un an.

Chiar dacă operația a fost un succes, micuța s-a îmbolnăvit la scurt timp de pneumonie - acesta fiind și motivul decesului până la urmă. 

Youtube video image

Pentru Reghe, această experiență a lăsat o rană adâncă, mai ales că, gândindu-se acum, fiica sa ar fi avut 26 de ani.

 

„Am avut o fetiță împreună, la 25 de ani. A fost o perioadă grea pentru că, undeva pe la 3 luni după ce se născuse Ana Lisa, momentul când îi dădea lapte se învinețea, se învinețeau buzele, adormea cu biberonul.

Ne-am dus la un control și ni s-a spus că suferă de o boală foarte rară, se numea tetralogia falo. Inima nu a fost împărțită corect în cele 4 camere și trebuia după o perioadă să fie o intervenție chirurgicală pentru a se corecta acest lucru.

Am făcut tratament câteva luni și la vârsta de un an și o lună am hotărât să operăm la Cluj. Au operat-o, a fost bine, dar pentru o astfel de intervenție trebuia să lase rana deschisă 24 de ore. A făcut pneumonie după operație și nu au mai putut să o salveze. Eu spun exact ce ni s-a spus nouă după operație”, transmite Reghecampf, în podcastul lui Bursucu.


„Ai judecat?”, întreabă Bursucu.


„Normal. Am judecat foarte multe lucruri când am trecut prin acele momente, dar n-ai cum să scoți pe cineva vinovat. Dificil a fost că nu ni s-a spus de dinainte. Problema ne-a fost comunicată la câteva luni. Poate atunci nu existau metodele care există azi. Astfel de probleme pot fi corectate și în timpul sarcinii.

La toate controalele la care mergeai ca să te asiguri că este în regulă sarcina nu ni s-a spus niciodată că are o probleme la inimă. Acest detaliu a fost șocant.


Nici n-am aflat de la doctor, am aflat dintr-o greșeală. Au fost 7 luni până la intervenție, dar nici nu se putea interveni la vârsta de sub un an. Boala nu se manifesta foarte grav. În afară că obosea foarte repede și i se schimba culoarea la buze nu avea nimic.
A fost o perioadă dificilă, mai ales după. Luca s-a născut la 4-5 ani diferență”, spune Reghe.



Cea mai mare durere pentru un părinte este să-și îngroape copilul


„Trăiești cu speranța din fiecare zi că se va face bine. Perioada mai dificilă a fost după (după moarte). Clar rămâne o rană tot timpul”, spune fostul fotbalist.


„Crezi că există psihologi care vindecă o astfel de rană?”, mai întreabă Bursucu.


Nu, doar timpul vindecă o astfel de rană. Bineînțeles că există specialiști buni pentru anumite momente. Eram foarte tânăr, și eu și ea, era o diferență mare între mine și prima soție, de 10 ani. Perioada până când am operat-o a fost guvernată de o speranță, că se va face bine. Pe partea ei (primei soții) probabil a fost altfel”, încheie Reghecampf.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel