Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cum alegem cea mai sănătoasă pâine.
Flrin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Juratul de la „Chefi la cuțite” le dă adesea sfaturi fanilor săi. De data aceasta, celebrul bucătar le-a mărturisit fanilor cum să aleagă cea mai sănătoasă pâine.
Potrivit recomandărilor chefului, atunci când vine vorba de alimentele pe care le consumăm este important să nu alegem cea mai ieftină pâine de la raft deoarece aceasta conține foarte multe substanțe dăunătoare organismului.
„ Cea mai ieftină pâine este întotdeauna cea mai fragedă, cea mai plină de chestii. Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine niciodată în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie și i-a curs bidonul de afânător sau nu știu ce Doamne iartă-mă băga el acolo. Era un ingredient lichid pe care îl băga în aluatul de pâine. Și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească. Peste noapte i-a făcut gaură în beton. Aia se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi.De aia în momentul în care cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Poți să mănânci, și eu mâncân asta, lipie. Lipie (făină cu apă) și n-ai nicio problemă .”, a explicat chef Florin Dumitrescu, în cadrul podcastului moderat de către George Buhnici.
Florin Dumitrescu, motivul pentru care nu este bine să mănânci ciorbă la restaurant
Flroin Dumitrescu susține că, de cele mai multe ori preparatele recomandate de chelner sunt făcute din alimente pe cale de a expira și de aceea vor să scape de ele cât mai repede.Din acest motiv, bucătarul chef îi sfătuiește pe români să nu comande ciorbă la restaurant.
„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest ‘astăzi vă recomand… coastele de porc’. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?”, a povestit Florin Dumitrescu.
Totodată, Florin Dumitrescu a precizat că, cel mai este este să alegi un restaurant unde fluxul este mult mai mare.
„Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a subliniat Florin Dumitrescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News