Cum alegem brânza și cum o consumăm corect. Mihaela Bilic, recomandări practice: „Viața are alt gust cu o bucățică de brânză!”

Data publicării:
Sursa foto: Mihaela Bilic, captură TV/ colaj foto spectacola
Descriere foto: Sursa foto: Mihaela Bilic, captură TV/ colaj foto spectacola

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist,  a dezvăluit cum alegem corect brânza, dar și cum trebuie să o consumăm. 

Dr. Mihaela Bilic a venit în fața fanilor cu noi recomandări practice. De data aceasta, medicul nutriționist a vorbit despre cele mai întâlnite mituri legate de brânză. Totodată, Mihaela Bilic a dezvăluit cum alegem corect brânza, dar și cum trebuie să o consumăm. 

Cum alegem brânza și cum o consumăm corect

„Mituri despre brânză. Viața are alt gust cu o bucățică de brânză! Cum o alegem și cum o consumăm ca să ne bucurăm la maxim de calitățile ei? Iată câteva recomandări practice:

Nu cumpărați parmezan, mozarella sau cașcaval gata rase, brânza se oxidează în contact cu aerul. Dacă vreți să presărați brânză peste un preparat, dați-le pe răzătoare chiar în momentul gătitului!

Brânza nu se păstrează în pungă sau în folie de plastic, umiditatea crescută determină apariția unui mucegai alb la suprafață care strică gustul și aspectul brânzei. Folosiți hârtie cerată sau folie de aluminiu astfel încât brânza să poată “respira”.

Păstrați brânza în frigider în tăvița pentru legume, este o zonă în care există un pic de umiditate și evitați ca brânza să se usuce.

Dacă brânza a mucegăit, nu înseamnă că este stricată!  Brânza este un aliment viu, iar coloniile de lactobacili sunt într-un permanent proces de fermentație, fapt care duce la apariția mucegaiului “nobil” și la maturarea gustului.

Brânza se consumă la temperatura camerei, nu direct din frigider și nici ținută la o temperatură mai mare de 20 °C. Intervalul 14-18 °C este ideal, consistența va fi moale iar aroma și gustul la intensitate maximă.

“Coaja” sau crusta de la brânzeturi și cașcaval este comestibilă, cu excepția situației în care este făcută din ceară sau din plastic. Ba mai mult, în cazul brânzeturilor cu mucegai crusta are un gust intens.

Brânza poate fi consumată și de cei care au intoleranță la lactoză! Lactoza este prezentă mai ales în laptele proaspăt, iar concentrația ei scade pe măsură ce laptele este fermentat. Avem mai puțină lactoză în iaurt și brânză proaspătă și doar urme de lactoză în brânzeturile fermentate și în cașcaval.”, a scris Mihaela Bilic, într-o postare pe facebook.

Citește și: Alimentul care te ajută să slăbești fără sport și prea mult efort. Mihaela Bilic: „Fără riscuri pentru siluetă. Hrănitor, nu îngrașă și intensifică arderile!”

Ambalaje care “intră la apă”. Mihaela Bilic demască metoda prin care producătorii scumpesc alimentele fără să știm: „Este un furt din buzunarele consumatorilor”

Dan Negru: „Un om bun este de neînvins”. Cea mai importantă lecție pentru copiii săi, Revelionul 2024 și propunerea de a intra în politică - EXCLUSIV

Mariana Moculescu, dezvăluiri neașteptate, după ce fiica sa a fost ademenită să consume droguri, în trecut: „O mamă simte”. Ce spune psihologul Radu Leca

Oana Zăvoranu și Alex Ashraf au divorțat oficial! Vedeta confirmă vetea neașteptată: „Sunt în sfârșit o femeie liberă”

Anca Padrea, probleme grave de sănătate. Actrița se teme de moarte în fiecare zi: "Am oxigen acasă, pe rotile, chiar lângă pat"

Christian Sabbagh, motivul pentru care a divorțat de fostele soții: „Inevitabil apar certuri. Se creează un mediu tensionat, nociv pentru copil”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel