Cum e astăzi Ponta la 52 de ani? Ce i-ar spune Ponta de acum lui Ponta de la 18 ani? Ce așteptări are de la viitorul președinte al României? Test-fulger

Data publicării:
Inquam Photos / George Călin
EXCLUSIV
Descriere foto: Inquam Photos / George Călin

Victor Ponta își serbează astăzi, 20 septembrie, ziua de naștere. Fostul Prim-ministru al României împlinește 52 de ani, iar Spectacola i-a adresat un test-fulger.

Astăzi, 20 septembrie, Victor Ponta, fostul prim-ministru al României, își serbează ziua de naștere, împlinind 52 de ani. Într-un test-fulger pentru Spectacola, politicianul a vorbit despre cum percepe viața acum, despre momentele de fericire din viața sa și despre așteptările sale de la viitorul președinte al României.

 

Reflectând asupra parcursului său de la tinerețe până în prezent, Victor Ponta a mărturisit că, față de momentul în care avea 18 ani, a acumulat o vastă experiență de viață și și-a schimbat perspectiva asupra multor lucruri: „Nu față de 18, ci față de 42 sunt mai experimentat, mai deștept și mai liniștit”, a spus Ponta, subliniind că viața l-a învățat lecții valoroase.

 

Întrebat ce sfat i-ar da tânărului Victor Ponta, acum la 18 ani, fostul premier a răspuns simplu: „I-aș spune că o să îl aștepte o viață interesantă și să se bucure de ea”. Ponta, care și-a început cariera politică încă de tânăr, a parcurs o traiectorie impresionantă, trecând prin funcții de conducere în cadrul Partidului Social Democrat (PSD), culminând cu mandatul de prim-ministru.

 

2. Sursă foto... (victor-ponta_45986400.jpg)

 

Iată testul-fulger marca Spectacola:

 

 

Cum este astăzi Victor Ponta la 52 de ani și cum era la 18 ani?

Nu față de 18, ci față de 42 sunt mai experimentat, mai deștept și mai liniștit. 

Ce i-ar spune Ponta de acum lui Ponta de la 18 ani? 

I-aș spune că o să îl aștepte o viață interesantă și să se bucure de ea.

Când ați fost cel mai fericit? Dar cel mai mândru de o acțiune de a dumneavoastră?

Am fost de trei ori fericit, am trei copii. Deci nu pot să compar, toate trei momentele sunt la fel.

Ce așteptări aveți de la viitorul președinte al României?

Să facă tot ceea ce am vrut eu să fac și nu am putut.

 

 

Victor Ponta este licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1995)



A mai urmat cursuri de pregătire în domeniul combaterii infracţiunilor financiar-bancare organizate de FBI în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (1998), a avut stagii de pregătire cu Procuratura Naţională Anti-Mafia din Italia (2000), Departamentul Trezoreriei al SUA (2001), Oficiul European Anti Fraudă (OLAF) (2002) şi a urmat cursul „Summer Programme in History, Politics and Society" de la Exeter College, Universitatea Oxford, Marea Britanie, conform sursei citate.

Dintre activităţile desfăşurate de Victor Ponta mai putem aminti participarea la Forumul Mondial pentru Combaterea Corupţiei (Washington D.C., 1999), la programul „Organizarea justiţiei în Anglia şi Ţara Galilor" (2000), la cel de-al treilea Forum Global privind Combaterea Corupţiei şi Apărarea Integrităţii (Seul, 2003), la programul „Visiting USA" în domeniul justiţiei (2007). A fost expert evaluator în cadrul Programului GRECO (Grupul European pentru Combaterea Corupţiei).

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Politica


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel