Cum, când și ce trebuie să facem atunci când avem probleme cu intestinul.
Potrivit cărții ”Sănătate prin Alimentație” scrsă de Dr. George D. Pamplona-Roger, intestinul este un canal prin care trece mâncarea. Pe măsură ce avansează prin intestinul subțire, majoritatea nmutrienților primari pe care aceasta îl conține sunt absorbiți. Ce rămâne este mutat în intestinul gros și concentrat acolo sub formă de fecale, care sunt în cele din urmă eliminate din organism.
CUM SĂ EVITAȚI CONSTIPAȚIA
Dr. George D. Pamplona-Roger spune despre constipație că se definește ca o dificultate de defectație. Este însoțită de eliminarea unei cantități mici de fecale tari și scăderea frecvenței de defecarea la mai puțin de 3-4 ori pe săptămână.
Evitarea constipației este esențială pentru o sănătate bună.
ETAPE PENTRU EVITAREA CONSTIPAȚIEI
1. Beți suficientă apă. Dacă organismul nostru este hidratat în mod corespunzător, intestinul gros extrage apă din fecale. Aceasta duce la uscarea lor și le face dificil de eliminat.
2. Consumați suficientă firbă. Alimentele de origine vegetală sunt singurele care conțin fibra necesară, printre altele, mișcări fecale cu viteză normală prin intestine.
3. Adoptați o dietă adecvată. Evitarea constipației necesită o dietă adecvată, cu o creștere a aportului de firbă. Alimentele care contribuie cel mai mult la prevenirea constipației sunt: fructele proaspete, fructele uscate, legumele și cerealele integrale.
4. Educați-vă intestinele. Fibra vegetală și preparatele famaceutice sau allte remedii pot ameliora cauzele acute, însă nu și constipația cronică. Totuși conspitația funcțională persistentă nu se vindecă prin aceste măsuri care oferă doar o ameliorare temporară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News