Cum eviți deshidratarea pe caniculă. Respectă aceste 5 reguli. Dr. Marius Sava: „Aveți foarte mare grijă!”

Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Marius Sava, captură video Youtube
Descriere foto: Dr. Marius Sava, captură video Youtube

Dr. Marius Sava a dezvăluit câteva reguli esențiale de respectat pe caniculă.

Odată cu instalarea căldurii, încep să apară și primele probleme și efecte negative pe care organismul nostru le simte în fiecare zi. Deshidratarea este una dintre ele, care, la rândul său, provoacă diferite stări de rău și simptome neplăcute. Tocmai din acest motiv, este nevoie ca în zilele caniculare să bem suficiente lichide, spun specialiștii, dar și să respectăm alte câteva recomandări menite să păstreze cât mai mult lichidele în organism și menite să ne protejeze de temperaturile uriașe din termometre.

„Aveți foarte mare grijă! Este pericol de deshidratare, mai ales când este soare afară. Primul mod este să consumi foarte multe lichide, preferabil apă, între 2 litri - 2,5 litri în fiecare zi.

Al doilea lucru pe care poți să-l faci este să stai în casă atunci când e soare foarte puternic, adică între orele de vârf 11:00 - 15:00.

Următorul lucru pe care poți să-l faci este să ai grijă la alcool. Consumul excesiv de alcool te deshidratează, deci ai mare grijă să nu consumi prea mult alcool, preferabil deloc în timpul zilei.

Folosește o pălărie atunci când e soare foarte puternic afară. Ai grijă la ceea ce pui pe cap.

Evită alimentele și băuturile cu foarte mult zahăr, el te deshidratează.”, a dezvăluit Dr. Marius Sava printr-un videoclip realizat pe rețelele de socializare.

Citește și: Rețetă dietetică de salată de vinete. Are beneficii impresionante pentru creier, inimă, dar și pentru siluetă

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Maruta (@lamaruta_protv)

Lichidul care hidratează mai bine decât apa

Recent, Mihaela Bilic vorbea și ea despre beneficiile hidratării, însă, spre surprinderea multora, aceasta nu a adus în discuție apa, ci un alt lichid celebru la adresa căruia aceasta are doar cuvinte de laudă. Astfel, se pare că nutriționistul spune că laptele are capacitatea de a ne hidrata organismul într-o proporție mai mare decât ar face-o apa obișnuită, acesta fiind și unele dintre motivele pentru care ea a renunțat la cea din urmă, în favoarea produselor lactate.

Nu mai este o noutate faptul că Mihaela Bilic susține faptul că nu este deloc fan apă, iar pentru a-i convinge și pe oameni de beneficiile miraculoase pe care le are laptele, aceasta evidenția recent câteva dintre avantajele sale, care par a fi, într-adevăr, miraculoase.

„Când vine vorba de beneficii, trebuie să menționăm hidratare și remineralizare, eu nu beau apă, ci lapte, pentru că are apă. Toate mineralele sunt în proporții optime, are calciu, are tot. Hidratează mai bine decât apa, scade riscul de carii, ajută la imunitate, scade riscul de obezitate, previne osteoporoza și riscul de fracturi. Tot lactatele scad și riscul de cancer.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Cum trebuie să prepari corect fasolea, pentru a scăpa de balonare. Trucurile la care nu te-ai fi gândit niciodată



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel