Bucătarul chef Salvo Lo Castro ne-a dezvăluit cum preparăm corect creveții și care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem în acest proces.
Chiar dacă la prima vedere, creveții par a fi un preparat destul de ușor de gătit, în realitate, există câteva reguli clare de respectat, când vine vorba despre acest tip de pește. Spre exemplu, dacă sunt lăsați prea mult timp în tigaie, aceștia își pot schimba complet textura, dând greș astfel cu întregul preparat culinar. Bucătarul chef Salvo Lo Castro a explicat în exclusivitate pentru Spectacola cum să gătim corect creveții, dar ne-a oferit și două rețete extrem de delicioase, ușoare și perfecte de savurat, după o perioadă lungă de vacanță.
„Crevetele este unul dintre cei mai delicați pești din univers, dar este și unul dintre cei mai gustoși. Din creveți nu trebuie să aruncăm nimic. Spre exemplu, dacă pregătim niște spaghete cu creveți, prima data trebuie să pregătim o oală, unde să punem niște ceapă, morcov, un pic de țelină, o roșie tăiată în patru, care le va da culoare, dar punem și capul și cojile de la creveți și fierbem toate ingredientele astea. După ce s-a fiert bine, punem gheață și cu un mixer începem să mixăm totul, până devine o cremă și am obținut un bisque. După care, punem spaghete la fier. Atenție, spaghetele se adaugă doar când apa este fiartă și le lăsăm doar șase minute. După, punem spaghetele cu puțină apă în tigaie și completăm cu puțin din bisque-ul pe care l-am făcut la început. Trei creveți îi facem mărunți și îi adăugăm în tigaie peste paste, iar restul îl face ca un tartar. Foarte mărunt tăiați creveții, îi condimentăm cu puțin ulei și sare. După ce am pus în farfurie spaghetele, deasupra le completăm cu creveții cruzi, care sunt cei mai buni și gustoși.”, a declarat bucătarul chef Salvo Lo Castro pentru Spectacola.
Mai mult, acesta a combătut și mitul „peștelui crud” și ne-a oferit o explicație foarte bună pentru care peștele condimentat cu ulei și lămâie poate fi considerat, de fapt, gătit.
„Peștele dacă îl condimentezi cu lămâie și ulei se coace, pentru că lămâia are un grad de aciditate mare. El pare că e crud, dar de fapt este copt natural.”, ne-a mai dezvăluit acesta.
Nu în ultimul rând, acesta trage un semnal de alarmă asupra creveților gătiți pentru prea multe minute, care-și vor schimba complet gustul
„Variante de creveți în tigaie sunt multe. Putem să-i pregătim cu unt, după care punem creveții și îi lăsăm trei minute, nu mai mult, ei trebuie să aibă o culoare roz, dacă îl gătești prea mult, crevetele devine tare ca lemnul. După, punem mirodenii precum cimbru, sare, piper, nu punem ulei, pentru că deja am pus untul, care are grăsime. De obicei, eu la sfârșit pun un pic de suc de lămâie, o lingură, pentru că lămâia dă un gust foarte bun la creveți.”, a încheiat celebrul bucătar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News