Cum gestionăm știrile negative. Medicul Vlad Ciurea: „Inhalează ca și un gaz, un gaz toxic”

Data publicării:

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit cum putem gestiona știrile negative. 

Știrile negative care apar zilnic în presa din România sunt ca „un gaz toxic pentru creier”, susține medicul Vlad Ciurea. Celebrul medic neurolog a explicat cum ne pot afecta toate informațiile negative de zi cu zi. 

Cum gestionăm știrile negative

"Tineretul, numai acolo este, pentru că ne place joaca asta pe media și pe tot, pe toate fenomenele acestea de Facebook, Instagram și așa mai departe. Iar, mă scuzați, cei puțin mai matur, seniorii, stând acasă, stau cu mânuța pe buton și apasă, și inhalează ca și un gaz, un gaz toxic. Gazul toxic vine din media, acest breaking news se duce exact în știri negative și-i bagă în panică", a afirmat medicul la Antena3 CNN.

Medicul Vlad Ciurea susține că persoanele care suferă de probleme cardiace sunt cele mai afectate de știrile negative. 

"Deci dacă o persoană puțin mai matură are să zicem o boală cardiacă, cerebrală, când vede și știrea asta este ca bomboana de pe tort. Numai asta nu-i mai trebuie", precizează acesta, referindu-se la războaiele care au avut loc în ultimii ani. 

Medicul Vlad Ciurea: „"Vine această stare de frică, de panică”

"Vine această stare de frică, de panică. Şi copilul suferă de asemenea probleme. Poate la început nu realizăm. Eu țin minte, era sfârșitul războiului, l-am prins, da, eram copil și țin minte și acum cum a fost sfârșitul războiului. Eu știam precis că trebuie să fugim. Și mama mare a uitat lumină aprinsă și asa mai departe. Asta e situația, n-avem nicio vină că se întâmplă asta, trebuie să stăm la distanță".

Alexandru Vlad Ciurea atrage atenția asupra influenței factorilor externi asupra creierului uman.

"Creierul este şi el un organ, ca şi plămânul, ca şi inima. Sunt prea multe impacturi în ultimii doi ani asupra acestui creier uman".

Obiceiurile nesănătoase care afectează creierul și organismul

 „Primul obicei nesănătos este zahărul. În societatea actuală, pentru că lovește peste tot și în special produce o boală necruțătoare, cea care mănâncă pe interior organismul, ca omida, diabetul. Diabetul lovește oriunde. Și creierul, și ochii, și auzul, și la arteriopatii, și tot organismul. Eu consider că este actualmente cel mai nociv factor.

Al doilea element eu consider că este stresul care, în ziua de astăzi, în societatea noastră românească este foarte penetrant, dovadă că de dimineață până seara stăm într-o stare de stres. Din telefonie, din suprasolicitare nervoasă, nu înțeleg realmente de ce trebuie să răspunzi la toate telefoanele. Nu trebuie, lasă-le, la sfârșitul zilei răspunzi, ai priorități, arde sau nu arde.  

Și atunci poți treptat să diferențiezi impulsurile și solicitările. Deosebirea între chirurgia generală germană și cea românească este că, în timp ce ei lucrează foarte ordonat, își știu programul, la noi este invers. Niciodată nu îți știi programul.

Al treilea cred că ar fi tutunul, care este foarte nesănătos. Pentru că închide vasele, produce această stare de ischemie cerebrală în totalitate.

Afectează și ochii, și creierul în totalitate. Chiar marii fumători să știți că au un creier extrem de ratatinat. Atunci când vedem un asemenea creier, nici nu ne trebuie mult să ne dăm seama că sunt semne de atrofie cerebrală. Asta nu este de la scandal, de la chef, de la soție, de la copil, asta este de la faptul că persoana respectivă a fumat. Este adevărat că poate a consumat și puțin alcool, dar sigur a fumat”,  a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel