Cum gestionezi perioadele stresante. Dr Hassouna Said, sfaturi pentru o viață echilibrată

Data publicării:
 Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ autor: Nik Shuliahin
EXCLUSIV
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, foto Unsplash/ autor: Nik Shuliahin

Stresul este cauza principală pentru tulburări ale sistemului nervos, pentru scăderea imunității și pentru tulburările hormonale. Prof. Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie a explicat pentru Spectacola care sunt factorii de stres și cum trecem mai ușor peste perioadele dificile. 

Stresul este din păcate o caracteristică a stilului de viață actual și este principalul factor de risc în apariția problemelor de sănătate. Perioadele stresante din viața noastră ne afectează sistemul imunitar al organismului, iar din această cauză sănătatea poate fi pusă în pericol. 


„Stresul este cauza principală pentru tulburări ale sistemului nervos central și vegetativ, pentru scăderea imunității și pentru tulburările hormonale. Metodele terapeutice pentru combaterea stresului includ : Psihoterapie, Relaxare și masaj medical, Osteopatie terapeutică, dar și imuno-terapie. Suportul emoțional este foarte important, la fel și sportul, exercițiile dinamice, alături de ambiție, voință și speranță”, a explicat Prof. Dr. Hassouna Said. 


Dacă pentru majoritatea oamenilor, luna ianuarie reprezintă un nou început și sunt încrezători că lucrurile vor merge ca pe roate în anul ce urmează, se pare că unele persoane privesc această lună cu ochi neîncrezători. De ce a fost considerată luna ianuarie cea mai tristă din an.


„Fiindcă luna ianuarie este prima lună din an și fiecare început are multe aspecte de schimbări neuro-psihice. De asemenea este și cea mai rece lună din an, cu insuficiență de multe vitamine și microelemente necesare pentru sănătatea sistemului neuro-psihic. Majoritatea oamenilor au diferite grade și forme de depresie cauzate de lipsa de adaptare cu anul nou. Toate bolile sistemului imunitar și hormonal sunt accentuate în acest timp din an”, a spus medicul Hassouna Said. 


Anul acesta, din cauza distanțării sociale impuse de pandemia de COVID-19, sentimentul de anxietate sau depresie poate fi accentuat. Ce recomandă speciliștii pentru o scăpa de aceste stări.


„În această perioadă și în ultima vreme s-au amplificat tulburările neuro-psihice și majoritatea oamenilor de diferite categorii suferă de fenomene neuro-psihice care includ depresie, anxietate, insomnie, atacul de panica. Recomandăm pacienților ca tratamentul să includă psihoterapie, terapie emoțională, relaxare psihică, alimentație bogată în legume și fructe, exerciții și sport și în special mersul pe jos, alături de terapie pentru sistemul imunitar, hormonal și nervos, care include vitamine, antioxidante, microelemente și un stil de viață sănătos. Nu sunt recomandate sedativele, tranchilizantele, hipnoticele, etc.. care au efecte adverse grave și toxice”, a completat Prof. Dr. Hassouna Said.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel