Împachetarea cadourilor reprezintă una dintre cele mai dificile acţiuni.
În fiecare an, de Crăciun, este aceeași nebunie a cadourilor. Ce cumperi, pentru cine, ce măsură, ce culoare. Când termini cu ce ai de cumpărat, începe alt stres, legat de ambalarea cadourilor.
Potrivit Alina Alexandra Albin, există 5 lucruri esenţiale pe care trebuie să le respectăm atunci când împachetăm un cadou
De ce împachetăm cadourile?
Cu cât este mai frumos ambalajul, cu atât sunt mai mari surpriza și bucuria celor care le primesc.
Oamenii împachetează cadourile încă din secolul al lI-lea înainte de Christos, iar obiceiul acesta a pornit de la chinezi, care ambalau în hârtie monedele trimise în dar. Două mii de ani mai târziu, o întreagă industrie s-a dezvoltat în jurul impachetarii cadourilor și, deși se folosesc multe materiale reciclate, peste 30 de milioane de copaci sunt tăiați anual, în continuare, pentru a produce hârtie de împachetat.
Ce vă trebuie pentru împachetat
Cadoul, în primul rând. Indiferent de formă lui, există o variantă de ambalare, fie că este cub, cilindru ori are o formă atipică.
5 lucruri esențiale despre împachetat
1.Evitaţi foliile din plastic. Pe lângă faptul că este cel mai nociv material pentru mediu, sunt greu de manevrat în timpul împachetarii, nu se îndoaie așa cum dorești și se desprind ușor, chiar dacă sunt lipite cu scoci.
2. Puneţi hârtie atât cât trebuie. Întinde bine hârtia pe toate laturile și pe colțuri, să nu aibă cute, din același motiv. Taie hârtia astfel încât să înfășoare tot cadoul plus două-trei degete pe latura mai lungă, iar pe capetele scurte să ajungă până la jumătate. Pe lungime, prinzi hârtia cu un pătrățel de scoci transparent la mijloc, să fie ușor de ambalat. La capetele mai mici, îndoi întâi hârtia de la marginea de sus, apoi lateralele și în final latura de jos. Prinzi la mijloc cu un alt pătrățel de scoci.
3. Îmbinaţi hârtia pe muchie și păstreaţi continuitatea modelului. Marginea hartiei trebuie să fie într-o zona mai puțin vizibilă, iar aceasta este muchia sau foarte aproape de ea, pe lateral. Dacă hârtia are un model, urmărește să îl păstrezi, pe cât posibil, la îmbinarea hartiei. Este mai ușor când hârtia este simplă ori are dungi sau buline, în timp ce la imprimeuri pot apărea diferențe, care sunt mai puțin vizibile pe lateral.
4. Refolosiţi şi recicleaţi. Refolosește ambalajele vechi, fundele de la bomboane, globurile cu defect, adică orice are potențial de a se transformă într-un accesoriu grozav pentru cadourile tale. Este ocazia foarte bună de a refolosi ornamentele de pom pe care nu le mai expui, că pas mic pe care îl faci către o viață sustenabilă.
5. Ambalaţi cadourile cu forme atipice. Chiar dacă nu aveţi hârtie ori pungă pe măsură, poți găși variante și pentru cadourile atipice. Când sunt foarte mari – biciclete, tobe și alte instrumente muzicale, folosește bucăți de material textil pentru a le înveli că într-o husă, pe care să o legi la un colț cu o fundă impresionantă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News