Cum îți poți rezolva 99% din probleme? Iată un truc la care nu te-ai gândit!

Data publicării:
Freepik.com
Descriere foto: Freepik.com

Unul dintre aspectele cel mai des trecute cu vederea în creștere, dezvoltare personală, îmbunătățire sau oricare alt sinonim pe care dorești să-l folosești, începe întotdeauna cu mintea ta. 

Mintea ta este un instrument incredibil de puternic, care poate fi folosit fie pentru creștere, fie pentru distrugere. Este pe câmpul de bătălie mental unde vei avea cele mai grele lupte. De ce? Pentru că, de multe ori, lucrul care stă între tine și obiectivele tale este mentalitatea și convingerile tale. Așadar, înainte de a începe o rutină de exerciții sau orice schimbări drastice, trebuie să depășești acest obstacol.

Călătoria spre autodezvoltare nu este ușoară. Prietenii, familia, starea emoțională și locul de muncă sunt doar câțiva factori care pot afecta această călătorie. Dar, în ciuda acestor factori externi, vei descoperi că cele mai provocatoare momente sunt cele în care te confrunți cu tine însuți, atunci când începi să abordezi ani de obiceiuri proaste, autoconversații negative, o imagine de sine negativă și comportamente care nu-ți mai sunt de folos. Atunci începe lupta cu mintea ta.

De exemplu, dacă ratezi un antrenament sau vezi pe cineva care face mai bine decât tine, s-ar putea să te simți înfrânt, să pierzi motivația și să începi să te îndoiești de tine, de progresul tău și de abilitățile tale. Poate chiar să crezi că obiectivele tale sunt de neatins sau nerealiste. Din această cauză, începi să te lași pe tânjală. Ce este și mai rău, s-ar putea chiar să începi să-ți justifici această delăsare și să revii la vechile obiceiuri și comportamente, aceleași de care ai muncit atât de mult să scapi.

Este bine sau nu să consumăm un pahar de vin pe zi? Ce spune Doctor Marius Sava

Aceasta se întâmplă mai des decât ne place să recunoaștem și nu este o forță externă cea care ne împinge în acest punct, ci mentalitatea noastră. De ce se întâmplă asta? Creierul nostru iubește tiparele și urăște schimbarea. Tiparele aduc familiaritate și confort, pe când schimbarea aduce imprevizibilitate. Schimbarea este interpretată ca o amenințare, dar lipsa schimbării împiedică creșterea.

Când te confrunți cu un eșec, simți disconfort și te simți învins în comparație cu alții. În aceste momente, trebuie să te întrebi: îmi pasă mai mult de confortul meu temporar sau de obiectivul meu pe termen lung? Și ce vei face în privința asta? Dacă ratezi o zi sau observi că nu performezi sau nu progresezi în ritmul pe care l-ai sperat, ce vei face?

Când ne confruntăm cu propriile noastre insuficiențe, eșecuri sau regresii, mulți dintre noi vor să fugă de ele sau să se plângă, dar niciuna dintre aceste opțiuni nu va aduce progres. Asta nu înseamnă că trebuie să-ți suprimi sentimentele. Nici aceasta nu este soluția. Recunoaște-ți sentimentele și elaborează un plan pentru a depăși orice le-a cauzat.

Este ușor să te lași copleșit și să te simți rău când te confrunți cu o problemă, dar acest lucru doar amplifică problemele și regresiile temporare și le permite să te înghită complet. Mai concret, înseamnă că forțele externe te controlează. Ca urmare, schimbarea și creșterea vor deveni foarte dificile, pentru că vor depinde întotdeauna de factori externi, în loc de propria ta voință.

Așadar, întrebarea care se pune acum este: cum preiei controlul asupra propriei tale minți? Există multe practici: mindfulness, jurnalizarea, meditația și chiar practicarea stoicismului pot ajuta. De-a lungul secolelor, oamenii au găsit diferite modalități, dar toate se reduc la un singur lucru: observația. Observă-ți gândurile, cuvintele și acțiunile. Când faci asta, vei începe să câștigi luptele cu mintea ta și vei descoperi că ești mai capabil decât ai crezut vreodată.

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Alexandra Dumitru | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel