Gina Veveriță - Master Trainer de NLP, Trainer Hipnoterapie și Coaching, a fost invitată la Interviurile Spectacola și DC News, unde a explicat ce este Programarea Neuro- Lingvistică și cum poate fi aplicată.
Gina Veveriță este unul dintre pionierii NLP în România. Este trainer în Programare Neuro-Lingvistică de peste 20 de ani și spune că omul își poate educa mintea să aleagă emoțiile. Aceasta explică faptul că primul pas este conștientizarea problemei, emoției negative, după care tăierea ei de la rădăcină.
"În primul rând, trebuie să conștientizezi unde ești și să confrunți situația sau problemele pe care le ai, fără să le bagi sub preș, pentru că timpul nu rezolvă nimic, timpul doar acumulează. În subconștientul nostru sunt înmagazinate toate amintirile noastre, inclusiv pe cele pe care le-am preluat în timp ce dormim. Trebuie să-ți stabilești o direcție, pentru că este foarte important să ai o direcție, un scop. Scopul își determină direcția. Trebuie să obții o semnificație a evenimentelor pe care le ai. Dacă sunt emoții negative majore, o tehnică avansată a NLP-ului, adică tehncica Time Line Therapy, este cea care te ajută să elimini emoțiile negative și este o tehnică care face minuni.", a spus Gina Veveriță, pentru Spectacola.
Trainerul mai explică faptul că nu vom scăpa niciodată de evenimentul în sine, ci ne vom deconecta de amintirea negativă care ne leagă de acea întâmplare.
"Tehnica Time Line Therapy presupune să descoperi cauza, rădăcina problemei, primul eveniment în care ai avut o emoție negativă. Prin această tehnică, elimini emoția de acolo, durează 10-15 minute, ca și cum ai scoate o buruiană cu tot cu rădăcină. Este extraordinar de simplă și rapidă această tehnică, dar în spatele ei este multă cercetare. Nu înseamnă totuși că te-ai deconectat de eveniment, ci de emoția din eveniment. Asta își schimbă perspectiva. Devine totul o poveste și nu mai ai energie reziduală agățată în acel eveniment. Evenimenutul rămâne acolo, fără să mai ai atașată emoția evenimentului.", a continuat ea.
„NLP înseamnă educarea, antrenarea creierului. Practic, după cum îi spune numele, deși, la prima vedere, pare extrem de complicat, Programare Neuro-Lingvistică, este, de fapt, modul în care noi, ca ființe umane, gândim, operăm. Suntem ființe logice și emoționale, în același timp. Iar când vorbim de logică, vorbim de gândire, și când vorbim de simțuri, vorbim de emoții. Nu e o idee bună să neglijezi una dintre ele: să fii doar o ființă logică, pentru că te transformi repede în robot, sau să fii doar emoțională și atunci, trăind în emoții, tu nu mai ai o direcție, pentru că gândirea e cea care îți dă direcție în viață. Foarte interesant este că gândurile sunt cele care determină ce emoții manifestăm, nu invers”, a spus trainerul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News