Carmen Brumă a dezvăluit cum putem ajunge să avem în fiecare zi un sistem imunitar mai puternic.
Extrem de multe persoane se confruntă în perioada aceasta cu diferite gripe de sezon sau cu viroze respiratorii. Dacă unele pot fi tratate acasă, prin diferite tratamente, altele ajung într-o stare destul de avansată, motiv pentru care oamenii ajung, în ultimă instanță, la spital. Pentru a nu avansa însă atât de departe cu gripa, specialiștii vin în fiecare zi cu diferite trucuri și sfaturi prin care putem evita apariția acestor viroze. În primul rând, totul ține de sistemul nostru imunitar: cât este acesta de tare sau cât este de predispus în fața virușilor. Carmen Brumă ne explică astfel cum ne putem întări sistemul imunitar, pentru a nu mai fi atât de predispuși în fața acestor viroze neplăcute.
„Unul dintre cele mai căutate subiecte în această perioadă este stimularea sistemului imunitar sau întărirea sistemului imunitar. Așa cum am mai spus și în alte rânduri, eu cred că un sistem imunitar echilibrat nu se obține printr-o singură măsură, ci printr-un complex de măsuri, o conduită de viață, un stil de viață, care include o alimentație echilibrată, somn de calitate, mișcare practicată în mod constant, evitarea kilogramelor în plus, hidratare corespunzătoare, managementul stresului și, nu în ultimul rând, suplimente alimentare de calitate, la recomandarea medicului.”, a spus Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.
Pe aceeași temă: Alimentul care ajută ficatul și crește imunitatea. Cristian Mărgărit, nutriționist: „Trebuie să ocupe cea mai mare parte din dieta noastră”
Un alt truc care ne ajută să depășim cu o ușurință mai mare gripa și răceala este supa. Chiar dacă, în primă fază, poate fi văzută de foarte multe persoane a fi un aliment banal, Carmen Brumă promite rezultate miraculoase. Trebuie doar să încerci.
„Un aliment care te ajută când ești răcit sau ai gripă, să te simți mult mai bine este banala supă de pui. De ce? Pentru că ea conține un aminoacid, care este cisteină și care contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, adică te ajută să scapi de senzația nesuferită de nas înfundat. Dacă adaugi și niște pătrunjel, pentru un aport de vitamina C, este senzațional.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.
Și, dacă tot am ajuns la capitolul de nutriție, celebra antrenoare de fitness a mai oferit un sfat excelent de urmat pentru cei care sunt preocupați atât de sănătatea lor, cât și de siluetă.
„Știi de ce e bine pentru sănătate și pentru siluetă să mănânci pastele fierte al dente, adică moi la exterior și un pic mai tari în interior? Deoarece, cu cât fierb mai mult alimentele care au amidon, cum au pastele, spre exemplu, cu atât crește indicele lor glicemic, adică nivelul zahărului din sânge. Pentru a scădea și mai tare indicele glicemic, este ideal să le asociezi cu o sursă bună de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline și cu niște sos de roșii și condimente.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News