Cum ne protejăm de alergiile solare. Medicul Mihail Pautov: „Mă afectează și pe mine și fac tot posibilul să previn”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/Doctor Mihail
Descriere foto: Captură video: YouTube/Doctor Mihail

Medicul Mihail Pautov a spus cum să ne protejăm de alergiile solare.

Alergia la soare este o reacție adversă a pielii la expunerea la soare sau la lumina ultravioletă (UV). Aceasta poate afecta persoanele de toate vârstele și se manifestă prin simptome precum roșeață, mâncărime, umflături sau chiar descuamarea pielii în zonele expuse la soare. Simptomele alergiei la soare pot apărea imediat după expunerea la soare sau după câteva ore și pot dura câteva zile. În cazurile severe, pot apărea și simptome sistemice, cum ar fi febra, dureri de cap sau stări de greață.

Te-ar putea interesa și: Cum te protejezi de caniculă în zilele toride de vară. 5 sfaturi esențiale de la medicul Mihail Pautov: „Este cea mai importantă măsură”

Cum ne protejăm de alergiile solare. Medicul Mihail Pautov: „Mă afectează și pe mine și fac tot posibilul să previn”

Medicul Mihail Pautov a oferit câteva măsuri pentru a preveni urticaria solară. Este esențial să fiți atent la medicamentele pe care le luați și la modul în care vă protejați în timpul expunerii la soare. Utilizați cremă de protecție solară cu factor de ridicat și evitați expunerea prelungită în timpul zilei. Aceste măsuri simple pot ajuta la reducerea riscului și la menținerea sănătății pielii în fața sensibilității la radiațiile solare.

„Mă afectează și pe mine și fac tot posibilul să previn ceea ce se cheamă alergia la soare. Există medici care spun că există alergia la soare se comportă exact ca o alergie. Există alți medici care zic că nu putem să o numim alergie la soare pentru că nu avem încă o o substanță pe care să o dovedim că este sensibilă la radiații solare și că faci alergie la radiații solare. O denumesc urticare solară. Aceasta este o reacție alergică a pielii la expunerea la lumină solară. Aceasta poate apărea din cauza administrării anumitor medicamente sau poate fi o sensibilitate la soare care de obicei, atenție, este ereditară.

Pentru a preveni această urticarie solară sau alergie solară e important să verifici ce medicamente iei. Citește etichetele medicamentelor sau întrebați farmacistul pentru a afla dacă aceste medicamente pe care le luați sau pot prova o reacție alergică la soare. Medicamentele care pot cauza o astfel de reacție includ, atenție, ketoprofenul care este prezent în unele medicamente pentru durere. Anumite antibiotice pot provoca în combinație cu soarele o astfel de urticarie solară, cum ar fi tetraciclina, doxiciclina și minociclina. În al doilea rând, bineînțeles, trebuie să eviți expunerea îndelungată la soare, să porți haine cu protecție solară și să aplici cremă de protecție solară care oferă protecție cu spectru larg, rezistentă la apă și cu un SPF de cel puțin 30+”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Creme pe care trebuie neapărat să le ai cu tine în vacanță. Medicul Mihail Pautov: „Acestea sunt cele pe care le folosesc eu”

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te feresc de arsurile solare. Trebuie să le consumi mereu vara. Carmen Brumă: „Protejează pielea de interior”

@doctor.mihail

Iată ce declanșează urticaria solară sau alergia solară ☝????????????‍⚕️☀️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel