Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit cum ne putem păstra locul de muncă astfel încât să nu fim concediaţi.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3, despre secretele pe care le putem folosi la locul de muncă astfel încât să rămânem în continuare acolo și să nu fim dați afară.
"Nu există oameni de neînlocuit, asta-i prima lege a Universului. Dacă ai norocul să fii într-o echipă bună alături de care să poţi construi, atunci este perfect.
Există şi nişte secrete pe care le putem folosi la locul de muncă astfel încât să nu fim concediaţi.
1. Flexibilitatea gândirii. Să te cramponezi şi să mergi într-o singură direcţie. Să nu accepţi idei noi sau să mergi după un principiu vechi. Să spui: lasă, că aşa merge cel mai bine. Nu! Trebuie să ai flexibilitate în gândire. Cumva că şi ideea celuilalt este bună. Să-i dai dreptate şi chiar să-l susţii. Mai întâlnim oameni care spun că nu fac decât ce scrie în fişa postului. Dacă nu eşti sigur pe postul pe care îl ai, nu îţi dai silinţa. Întotdeauna dacă vedem pe cineva că are o idee bună, să facem şi noi la fel.
2. Plasticitatea conştiinţei. Te bazezi pe conştiinţa fiecăruia. Noi o posedăm, dar nu-i dăm voie să o materializăm. La noi nu este stimulată, pentru că atunci când faci lucruri bune, de obicei, vine cineva şi te dă jos. Dacă vezi că face lucruri bine, lasă-l acolo să facă lucruri bune! Dacă vedem că un om este pus într-un loc îşi face treaba cum trebuie, să-l ţinem acolo.
3. Inteligenţă socială. Este important să poţi menţine un fond emoţional normal. Chestia asta se referă la cei care iau decizii, dar şi la acei oameni care nu se pot integra într-o echipă. Când cineva nu e potrivit undeva, nu trebuie dat afară. Să fie mutat pe altceva. Poate se pricepe la altceva.
4. Optimismul este o soluţie bună de a rezolva unele probleme. Trebuie să fie un optimism temperat. Dacă vii cu poveşti, nu eşti credibil. Este bine să gândeşti pozitiv. Dacă foloseşti un angajat forţă şi apoi îl dai afară ca pe o măsea stricată, nu e bine.
5. Atitudinea proactivă. Să vii cu proiecte, cu idei şi să spargi tiparele. Poate dacă îi mai criticăm pe cei care fac dezastre, poate s-ar mai trezi şi ei.
6. Automotivare ridicată. Să fii motivat să faci ceva. Să nu te plafonezi. Ultima metodă este respectarea valorilor spirituale ale companiei.", a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News