Chef Ștefan Popescu a fost invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a dezvăluit cele mai bune rețete de pus pe masa de Paște.
Mielul este vedeta Sărbătorilor Pascale, motiv pentru care acesta nu lipsește de pe masa niciunui român. Așadar, toți oamenii sunt în căutarea rețetei cât mai perfecte al acestui preparat, care să iasă extrem de fraged și perfect de savurat de întreaga familie.
„Cea mai bună friptură de miel depinde, în primul rând, de miel. Mielul trebuie să fie o carne fragedă, în general, pentru că face parte de la un animal tânăr, mielul, și atunci carnea nu are timp să se întărească. Cea mai bună parte este pulpa. Restul de folosești la borș. Dacă vrei să fie cât mai slabă, elimină toată grăsimea.”, a declarat chef Ștefan Popescu, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.
Te-ar putea interesa și: Mirela Vaida, rețetă specială de cozonac moldovenesc: „Acesta e cozonacul din copilăria mea. Îmi place să fie felia galbenă, mare” / EXCLUSIV
Dacă vreți să fiți sigură că friptura se va topi în gură, cel mai recomandat este să o lăsați pentru cel puțin 24 de ore la marinată, spune bucătarul chef. Aici există un ingredient secret pe care trebuie neapărat să-l folosiți.
„Cea mai bună metodă este să o pregătim la cuptor și avem nevoie de vin, apă opțional, multe condimente, printre care usturoi, cimbru, rozmarin. O acoperi, dar nu cu folie de aluminiu, pentru că este periculoasă. Poți pune hârtie de copt, care are același efect. O lăsăm la cuptor la temperatură mică, în jur de 140 de grade, timp de 3-4 ore. Ea este deja fragedă, dar devine și mai fragedă și se rupe efectiv de pe os. Trebuie să iei osul, iar carnea să rămână jos, atunci e perfectă.
Poți lua folia spre final, pentru a se rumeni, dar nu țin neapărat. Și dacă este prea tare rumenită, se usucă. Tu nu mănânci friptura de miel imediat, o mai consumi poate și a doua sau a treia zi, nu o aruncăm. O poți reîncălzi tot la cuptor, dar acoperită. Vinul este cel care frăgezește carnea, pentru că este acid, iar dacă o stropești și cu lămâie, devine și mai ușoară.”, a continuat bucătarul chef.
Pe aceeași temă: Mirela Vaida, rețetă de ciorbă de perișoare: „Facem un borș bogat, ca în zona Moldovei”. Ingredientul secret folosit de prezentatoare
Pentru persoanele care nu suportă gustul și mirosul specific al mielului, avem și aici un truc.
„Pentru ca mielul să nu aibă gust și miros specific, trebuie să lăsăm carnea la marinat o zi-două. Străpungem carnea și o maturăm cu vin sau suc de lămâie, sare, piper, cimbru, rozmarin. Marinata trebuie să depășească puțin carnea și o acoperim cu o folie alimentară sau capac. O punem la frigider cel puțin 24 de ore, chiar 48. Așa va dispărea gustul, iar dacă era mai tare carena, se și frăgezește, se duce și mirosul acela specific mielului.”, a mai dezvăluit chef Ștefan Popescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News