Cum obții un corp tonifiat cu ajutorul alimentației. Cristian Mărgărit te învață ce să mănânci

Data actualizării: | Data publicării:
Cristian Mărgărit, captură video Youtube
Descriere foto: Cristian Mărgărit, captură video Youtube

Cristian Mărgărit a vorbit despre importanța dezvoltării masei musculare atât la bărbați, cât și la femei.

Cristian Mărgărit a vorbit despre importanța menținerii unui procent de grăsime scăzut în organism și despre dezvoltarea unui nivel optim de mușchi, pentru menținerea sănătății generale și pentru promovarea unei stări de bine în fiecare zi. Astfel, se pare că aceste detalii nu ajută doar la obținerea unei siluete perfecte, dar te țin departe și de mai multe probleme de sănătate. 

„Mulți oameni au impresia că transformi grăsimea în mușchi. Grăsimea trebuie arsă. Un bărbat poate ajunge spre 20-25% cu grăsime, iar dacă sare peste, începe să aibă și efecte negative. Produce inflamație, mai mult estrogen, retenție de apă mai ușoară și atunci trebuie să reducem grăsimea și să creștem mușchii, facem asta doar mergând la sală. 

Dacă doar ții regim, pierzi și din grăsime, și din mușchi, iar ei sunt singurul motiv în care arzi grăsime. E cel mai eficient mod de a arde grăsimea.”, a declarat Cristian Mărgărit în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.

Citește și: Florentina Opriș, dietă cu cireșe. Slăbești un kilogram pe zi: „Fac ca organismul să ardă mai repede grăsimile”

Cum te tonifiezi cu ajutorul alimentației

Pentru a putea obține cele mai bune rezultate, dar și pentru a da randament în sala de sport, este nevoie să te hrănești corespunzător, mai spune Cristian Mărgărit. În acest sens, proteina nu trebuie să lipsească din organism, iar nutriționistul a oferit și o idee excelentă de masă, care poate aduce un aport minim de proteine în organism.

„După ce mergem la sală alegem o brânză cu mai puțină grăsime, pentru că are proteine care se asimilează mai lent și ține și de foame. Cantitatea pentru fiecare persoană se personalizează, proteinele sunt cam la 2 kg/ kg de corp și așa putem calcula. Întotdeauna le calculăm crude. Adăugăm în salată și puține măsline, ceapă. Proteina o stabilești în funcție de necesarul tău, iar noi aici avem minimul. Nu ținem corpul fără proteină.”, a continuat nutriționistul.

VEZI și: Băutura minune pe care trebuie să o consumi zilnic. Mihaela Bilic: „Hidratează, ajută la imunitate, scade riscul de obezitate și de cancer”

Cristian Mărgărit, îndemn pentru femei

În final, Cristian Mărgărit și-a dorit să le transmită și un mesaj tuturor femeilor care se tem să se antreneze cu greutăți în sala de fitness.

„Ultimul lucru, multe femei se sperie de sală pentru că se gândesc că se trezesc bărbați. Nu este cazul, pericolul să devii prea musculoasă nu e valabil. Dacă ai masă musculară, ea reduce rezistența la insulină, ai metabolismul mai bun, poți să arzi grăsimi. Încercăm să ne facem un test de compoziție corporală, femeile trebuie să fie sub 25% procentul de grăsime.”, mai spune el.

Te-ar putea interesa și: Salata minune, cu cel mai mare conținut de vitamina C. Are proprietăți antioxidante, susține sănătatea inimii și te menține hidratat



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel