Află cum poți face maioneză de post din pufuleți!
Pufuleții sunt un snack popular și apreciat de mulți oameni, în special de copii, datorită texturii lor crocante și aromei plăcute. Aceștia sunt adesea consumați ca o gustare rapidă. Deși pufuleții nu sunt cunoscuți pentru valoarea lor nutritivă, mulți oameni îi savurează din când în când din plăcere sau ca o alternativă la alte gustări mai sărate sau mai grase.
Mulți oameni adaugă pufuleți în diverse rețete pentru a le oferi o textură crocantă și o aromă interesantă, fapt care poate aduce un plus de interes și de gust preparatelor. De exemplu, bucătăreasa Gina Bradea a postat pe contul de TikTok un videoclip în care ne învață cum să facem maioneză din pufuleți.
„Maioneză de post din pufuleți, simplă, ușor de făcut și cu un gust aproape identic cu cel al maionezei clasice.", a spus bucătăreasa Gina Bradea.
Vezi rețeta în video:
@ginabradea Maioneza de pufuleti? Da! O maioneza de post gustoasa si care se face foarte usor. Reteta noua, completa o gasiti pe blogul meu. #ginabradea ♬ original sound - Gina Bradea Oficial
Ingrediente:
2 gălbenușuri de ou
1 linguriță de muștar Dijon (opțional)
1 linguriță de oțet de vin sau suc de lămâie
200 ml de ulei vegetal (de exemplu, ulei de floarea-soarelui sau ulei de rapiță)
Sare și piper după gust
Instrucțiuni:
Într-un bol, pune gălbenușurile de ou, muștarul (dacă folosești), oțetul de vin sau suc de lămâie și o linguriță de apă.
Amestecă bine ingredientele folosind un mixer manual sau cu ajutorul unui tel, până când compoziția devine omogenă.
Acum, începe să adaugi uleiul treptat, în timp ce amesteci încontinuu. Este important să adaugi uleiul foarte încet la început pentru a permite formarea emulsiei. Poți începe cu câteva picături de ulei și apoi să adaugi în fir subțire.
Continuă să amesteci și să adaugi uleiul până când maioneza începe să se îngroașe și să devină cremoasă.
După ce ai adăugat tot uleiul și ai obținut o consistență dorită, adaugă sare și piper după gust și amestecă bine.
Poți ajusta consistența sau aromele adăugând mai mult oțet sau muștar, dacă este necesar.
Maioneza este acum gata de servit sau de folosit ca bază pentru alte sosuri și dressing-uri. Poți păstra maioneza în frigider timp de câteva zile într-un recipient sigilat.
Este important să lucrezi în condiții igienice și să folosești ouă proaspete pentru a preveni riscul de contaminare bacteriană. Dacă dorești, poți adăuga și alte ingrediente pentru a personaliza gustul maionezei, cum ar fi usturoi tocat fin, ierburi proaspete sau condimente preferate.
VEZI ȘI: Viorel Teacă, fost polițist: Așa aflați cine vă ascultă telefonul. Iată codul secret!:
VEZI ȘI: De ce a crescut dramatic cancerul la tineri. Dr. Tudor Ciuhodaru: E o ipoteză pe care aș lansa-o:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News