Chef Joseph Hadad a oferit câteva idei inedite care te vor ajuta să integrezi mai ușor fructele în diferite preparare culinare.
Așa cum și-a obișnuit deja fanii de o lungă perioadă de timp, chef Joseph Hadad a dezvăluit noi trucuri importante, ce țin de prepararea mâncărurilor și de oferirea unui gust special în farfurie. De data aceasta, „vedetele” sunt fructele, care pot îmbunătăți considerabil un preparat și care te pot ajuta să obții o savoare aparte, promite el. Astfel, trebuie să uiți de integrarea acestora doar în deserturi, întrucât se potrivesc extrem de bine și în preparatele sărate.
„Fructele sunt pentru desert? Nu neapărat. Fructele se potrivesc foarte bine și în rețete de mâncare sărată, în feluri principale, nu doar pe platourile de brânzeturi. Uneori poate că este greu să vă imaginați o mâncare sărată în care să apară elemente dulci, dar exemple sunt o mulțime. În moștenirea mea culinară, în rețetele marocane, de exemplu, se folosesc adesea fructe uscate pentru feluri principale, dar nu doar acolo. Așa că m-am gândit să vă ofer o serie de idei inspirate din bucătăria internațională în care să puteți combina fructele în preparate sărate, dincolo de rața cu portocale sau pizza hawaiană.
Salatele sunt cel mai ușor de completat cu fructe de sezon, așa că nu vă sfiiți, mai ales dacă unul din ingredientele salatei este brânza. Boabe de rodie, căpșuni, caise sau piersici, portocală, boabe de struguri, prune, gutui și chiar și dovleac copt, care este, de fapt un fruct, toate merg de minune în salate de legume sau salate mai complexe, cum ar fi cele cu paste, quinoa sau cuscus.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.
Dacă ideile de mai sus nu sunt suficiente pentru tine, atunci chef Joseph Hadad mai propune și orez cu fructe, diferite delicatese cu carne sau chiar și sandvișuri.
„Din bucătăria Orientului Mijlociu vin și orezurile cu fructe. Merișoare, stafide sau agrișe și diverse tipuri de nuci sunt adăugate în orezul fiert sau gătit în diverse feluri pentru un plus de aromă și de textură. Adăugați, așadar, aceste fructe în pilaf pentru a varia rețetele cu care sunteți deja obișnuiți.
În afară de mâncarea de gutui a bunicilor voastre, puteți introduce și alte fructe în mâncăruri gătite, pe bază de carne, cum ar fi piersici sau caise ori pere.
Am zis că mergem dincolo de platoul cu brânzeturi și fructe, așa că ajungem la sandvișul grill cu brânză și smochine. Veți avea nevoie de pâine de calitate, o brânză bună pentru un sandviș cald și smochine uscate și feliate sau un gem de smochine, pe care să le puneți peste brânză, înainte de a închide cu următoarea felie de pâine.”, a continuat acesta.
Chiar dacă multă lume omite acest lucru, roșiile și avocado sunt, la rândul lor, fructe, iar acestea îmbunătățesc vizibil, după cum știi deja, gustul tuturor preparatelor.
„Și, nu în ultima instanță, să nu uităm că și avocado sau roșiile sunt fructe, așa că și ele pot completă cu ușurință feluri de mâncare sărate, dându-le o notă dulceagă. Iar jack fruit-ul este cel mai mare prieten al veganilor, fiind un substitut minunat pentru carne în feluri care în mod tradițional o folosesc.”, mai spune el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News