Cum poți scăpa de oboseală și de stres cu o băutură simplă. Este extrem de ieftină și accesibilă pentru oricine: „Poți să-l bei în fiecare zi”

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Florentina Opriș a dezvăluit care este băutura simplă cu efecte uimitoare pentru organism.

Se pare că există o băutură excelentă care ne poate scăpa de stările zilnice de oboseală, dar și de stres, care pare să fie mai pregnant de la o zi, la alta. În plus, ea vine la pachet și cu multe alte beneficii, printre care faptul că poate scădea nivelul de colesterol, ne poate face pielea mai frumoasă, dar ne ajută și vederea. Astfel, Florentina Opriș, vedeta de la Kanal D, spune că-l putem bea în fiecare zi, întrucât beneficiile sunt pur și simplu miraculoase.

„Ești obosit și extenuat? Știi cum poți să scapi de aceste stări cu un preparat foarte simplu, pe care cu siguranță îl ai în minte, dar nu te gândești că are un conținut foarte mare de magneziu? Sucul de morcov. Atunci când ai o stare de oboseală, de nervozitate și de stres, prepară-ți repede un suc de morcovi. Conținutul de magneziu va face ca starea ta de bine să se instaleze cât ai pocni din degete. Pe de altă parte, trebuie să știi că tot sucul de morcov vine în ajutorul tău când este vorba de o vedere sănătoasă, când este vorba de piele frumoasă sau, și mai important, când este vorba de nivelul colesterolului care poate să scadă cu ajutorul său. Poți să-l bei în fiecare zi, pentru că e foarte bun și mai face ceva, ajută la detoxifierea întregului organism, pentru că ficatul are nevoie de sucul de morcov.”, a declarat Florentina Opriș pe rețelele de socializare.

Citește și: Cum eviți deshidratarea pe caniculă. Respectă aceste 5 reguli. Dr. Marius Sava: „Aveți foarte mare grijă!”

Rețeta Florentinei Opriș de suc de morcovi

Dacă îți dorești și tu să prepari această băutură, Florentina Opriș are o rețetă proprie, pe care a împărtășit-o cu fanii săi. Astfel, vedeta adaugă într-un blender toate ingredientele de mai jos, după care își savurează băutura ce a fost gata în doar câteva minute.

Ingrediente necesare:

4-5 morcovi
Sucul de la o jumătate de lămâie (opțional, pentru un gust proaspăt)
Apă (aproximativ 250-500 ml, în funcție de cât de subțire dorești sucul)
ghimbir (opțional, pentru a adăuga o aromă picantă)

Citește și: Rețetă dietetică de salată de vinete. Are beneficii impresionante pentru creier, inimă, dar și pentru siluetă

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florentina Opris (@florentinaopris)

Alte beneficii ale morcovilor

Pe lângă beneficiile de mai sus, trebuie să știi că morcovii au și un compus pe care organismul îl transformă în vitamina A.

În plus, fibrele dietetice din morcovi contribuie la menținerea unui sistem digestiv sănătos, prevenind constipația și promovând regularitatea intestinală. Consumul de fibre este, de asemenea, asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și diabet de tip 2.

Morcovii sunt bogați în potasiu, un mineral esențial pentru reglarea tensiunii arteriale. Consumul regulat de morcovi poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale și boli de inimă.

Fiind săraci în calorii și bogați în fibre, morcovii sunt ideali pentru cei care doresc să-și controleze greutatea. Fibrele induc senzația de sațietate, reducând astfel aportul caloric total și prevenind supraalimentarea.

Beta-carotenul și alți antioxidanți din morcovi contribuie la menținerea sănătății pielii, protejând-o de efectele nocive ale expunerii la soare și prevenind îmbătrânirea prematură. Vitamina A stimulează, de asemenea, regenerarea celulară, menținând pielea tânără și strălucitoare.

Vitamina A, prezentă din abundență în morcovi, joacă un rol crucial în susținerea sistemului imunitar. Aceasta ajută la menținerea integrității mucoaselor și a pielii, care reprezintă primele linii de apărare împotriva agenților patogeni.

În final, morcovii cruzi stimulează producția de salivă, care ajută la menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor în gură. Mestecarea morcovilor contribuie la curățarea dinților și la prevenirea formării plăcii bacteriene, reducând riscul de carii și alte afecțiuni dentare.

Citește și: Meniul Gabrielei Cristea pentru o zi. Cum își răsfață vedeta familia: „Fetele au nevoie de mâncare proaspătă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel