Oboseala ne dă mari bătăi de cap zilnic, iar cafeaua nu este o soluție, în combaterea ei.
Orice om are zile în care se simte absolut epuizat, lipsit de orice energie. De cele mai mai multe ori, acest lucru se întâmplă chiar în jurul orei 15:00, adică chiar atunci când ai cea mai multă treabă. Asta nu înseamnă că trebuie să apelezi la o ceașcă, două sau trei de cafea în plus, pentru a te simți treaz și plin de energie pe tot parcursul zilei - de fapt, acel supliment de cofeină s-ar putea să nu fie atât de bun, în realitate.
Specialiștii recomandă, în acest sens, câteva soluții pentru a deveni puțin mai energic.
Un studiu arată că oamenii care au stat într-o saună de 140 de grade Fahrenheit timp de 15 minute, de cinci ori pe săptămână, au raportat o creștere semnificativă a nivelului de energie, precum și o stare de spirit mai calmă și mai pozitivă. Iar la o scară mai largă, cercetările au arătat că băile în saună de patru până la șapte ori pe săptămână au sporit longevitatea cu 40%.
Toate acestea ridică întrebarea: Cât timp ar trebui să petrec într-o saună pentru a culege beneficiile? Ei bine, este nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili un număr specific, dar, conform datelor de specialitate, cu cât faci mai multe, cu atât beneficiile vor fi mai mari.
Bineînțeles, trebuie să petreci în saună doar atât timp cât poți tolera, fie că este vorba de 15 minute sau 40 de minute - trebuie să-ți respecți limitele, potrivit mindbodygreen.
Când vine vorba de nivelul de energie, sănătatea mitocondrială este primordială. Mitocondriile reprezintă centrele energetice ale celulelor, ceea ce înseamnă că ele furnizează energie fiecărei celule în parte. Dacă mitocondriile sunt slabe și se luptă, nu te vei simți prea bine.
De asemenea, specialiștii explică că mitocondriile sunt stimulate și provocate de expunerea la stresul hormetic. Exercițiile fizice le pot ajuta însă să crească. În ceea ce privește cel mai bun exercițiu pentru sănătatea mitocondriilor, mulți experți se grăbesc să laude antrenamentul în intervale de intensitate ridicată (HIIT), deoarece mușchii sunt lipsiți pentru scurt timp de oxigen, ceea ce stimulează producția de mitocondrii.
Dacă te simți prea obosit pentru a te apuca de un antrenament HIIT există și alte soluții. Practicile de respirație sunt cea mai rapidă și mai puternică modalitate de a îmbunătăți nivelul de energie, spun specialiștii.
Trebuie să începi cu ceva foarte simplu, poate câteva rețineri de respirație ușoare de doar pentru 15 sau 20 de secunde.
Dacă o faci chiar și pentru o lună, ar putea exista transformări cu adevărat mari în nivelul de energie pe care-l ai în fiecare zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News