Cum poți transforma cozonacul învechit într-un desert delicios. Mihaela Bilic: Miroase amețitor: „Încercați!”

Data publicării:
Captură video: Facebook/Mihaela Bilic
Descriere foto: Captură video: Facebook/Mihaela Bilic

Cozonacul învechit poate fi readus la viață și transformat într-un desert delicios printr-o metodă simplă dezvăluită de medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Cozonacul este un desert pe care mulți români îl adoră. Cu toate acestea, ca orice produs de panificație, cozonacul poate deveni uscat sau învechit dacă nu este consumat în câteva zile. Din fericire, nu trebuie să arunci acele felii care ți-au rămas. Există o metodă eficientă pentru a reîmprospăta cozonacul și a-l face din nou delicios.

Cum poți transforma cozonacul învechit într-un desert delicios. Mihaela Bilic: Miroase amețitor: „Încercați!”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit pe rețelele sociale un truc ingenios pentru a transforma cozonacul învechit, din nou, într-un desert delicios. Procesul este simplu și la îndemâna oricui. Dacă cozonacul este întreg, taie-l în felii groase, potrivite pentru prăjitorul de pâine. Introdu feliile în prăjitorul de pâine, apoi lasă feliile în prăjitor până devin ușor aurii și crocante la exterior. Fii atent să nu le lași prea mult, pentru a evita arderea. Scoate feliile de cozonac prăjit și servește-le imediat. 

Te-ar putea interesa și: Alimentul pe care îl ai în bucătărie și care reduce riscul de boli grave. Mihaela Bilic: „Cercetătorii au demonstrat scăderea cu 20-35% a riscului de cancer de prostată”

„Cozonacul învechit poate fi “reîmprospătat” prin…prăjit. Tuturor ne place o felie de cozonac proaspăt scos din cuptor, nu-i așa? Însă, ce ne facem dacă avem un cozonac care s-a învechit, care nu mai e la fel de proaspăt? Sfatul meu este să îl băgați în prăjitorul de pâine. Aluatul de cozonac are grăsimi, are zahăr, are ouă. Ele, la căldură, se caramelizează, se rumenesc și se fac bune. Feliile se încălzesc, capătă miros și aromă. Cozonacul vechi, la prăjit. 

E fierbinte. Cozonac proaspăt rumenit scos din prăjitorul de pâine, nu din cuptor. Miroase amețitor. Încercați!”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele sociale. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Te-ar putea interesa și: Motivul uimitor pentru care trebuie să consumi carnea și gălbenușurile ouălor crude. Mihaela Bilic: „Am fost dotați de către natură să putem face asta”

Această metodă nu doar că reîmprospătează cozonacul, dar îi îmbogățește și aroma, transformându-l într-un desert delicios. Data viitoare când ai în casă cu un cozonac uscat, rămas de la sărbători, nu te grăbi să-l arunci. Urmează sfatul Mihaelei Bilic și bucură-te din nou de gustul său minunat.

Te-ar putea interesa și: Ce este de făcut pentru a reduce pofta de dulce. Dr. Mihail: Acesta e primul lucru cu care ar trebui să începem!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel