Cum pregătești corect salata de fructe. Cristian Mărgărit, trucuri importante pentru un desert sănătos

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Cristian Mărgărit te învață cum să pregătești un desert bun de sezon.

Se știe deja cât de importantă este hidratarea în timpul sezonului cald și cât de esențial este să respectăm aceste reguli, pentru a preveni situațiile negative ce pot apărea în urma unui corp deshidratat. Astfel, pentru a avea mereu un nivel ridicat de lichide în organism, este important să includem cât mai des și fructele în meniul nostru. Dacă, totuși, te-ai plictisit să le mănânci ca atare, Cristian Mărgărit, nutriționist, vine cu câteva sfaturi importante pentru prepararea unei salate de fructe delicioase și sănătoase.

„Când bei cafeaua, nu mai simți senzația de oboseală, iar corpul e puțin forțat, dar poate să-ți declanșeze și arderea grăsimilor, deci are și efecte pozitive. Dar când încerci să acoperi oboseala, deshidratarea, corpul consumă, intri pe datorie și are de suferit. De asta, acum, vara, e bine să aducem fructele în dieta noastră.”, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, de pe Antena 1.

Citește și: Rețetă dietetică de salată de vinete. Are beneficii impresionante pentru creier, inimă, dar și pentru siluetă

De ce trebuie să adaugi scorțișoară în salata de fructe

În prepararea acestui desert sănătos, Cristian Mărgărit are și câteva trucuri importante pentru dietă, pe care le regăsești mai jos.

„Scorțișoara ajută corpul să folosească zahărul cu mai puțină insulină. Zahărul alb este extras din sfeclă sau din trestie, iar în fructe am și alte lucruri, apă, fibre, vitamine, antioxidanți. Căpșunile sunt cele mai bogate în vitamina C, acestea ajută la partea cu protecția pielii și la sinteza colagenului. Mai punem și o nectarină, care este puțin mai verde. Fructele cu cât sunt mai coapte, au mai multe zaharuri. Diabeticii sau cei are vor să slăbească se pot duce către cele mai crude. În nectarină avem puțin betacaroten, vitamina C.”, a mai spus acesta.

VEZI și: Mihaela Bilic consumă lactate expirate. Declarațiile controversate care vor fi contrazise de mulți: „Le cumpăr din frigiderul cu preț redus”

De ce sunt importante bananele

În final, nu trebuie să uităm să adaugăm și banane în acest preparat, datorită proprietăților importante cu care ele vin la pachet.

„La banane avem în special partea de potasiu, pentru că vrei să reduci și retenția de apă. Banana mi se pare că îi dă și un gust deosebit, se combină bine cu căpșunele. Dacă eu am adus acești carbohidrați din zaharurile din fructe, reduc celelalte surse de carbohidrați din dietă. Mergem pe dieta de sezon. Le putem mânca și seara, înainte de culcare, dar trebuie să avem grijă la cantitate. Fructele ne hidratează, au multe beneficii, dar trebuie să avem grijă la cantități.”, a continuat specialistul.

Citește și: Topul alimentelor bogate în fibre. Te scapă de problemele digestive, dar și de alte afecțiuni



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel