Cum prepară chef Sorin Bontea sarmalele oltenești: „Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei”

Data publicării:

Sorin Bontea a dezvăluit rețeta pentru sarmalele oltenești. 

Chef Sorin Bontea le-a dezvăluit fanilor rețeta de sarmale a mamei sale, din zona Olteniei. Renumitul bucătar a dezvăluit pas cu pas cum se prepară sărmăluțele tradiționale, pentru zoia de Crăciun.

 Cum prepară chef Sorin Bontea sarmalele oltenești

„Se apropie Crăciunul și mie îmi plac foarte mult sarmalele. Nu există Crăciun fără sarmale. Anul acesta vreau să fac rețeta de sarmale a mamei, mai spre Oltenia, mai mari și cu zeamă multă, nu foarte mult bulion.

Ingrediente:

Varză

Carne mai grasă

Foi de dafin

Orez

Sare

Piper

Bulion

Varză tocată

Zeamă de varză

Se fierb, dar varza rămâne puțin crocantă, așa se fac la olteni.

Am carne  proaspătă porc. Mie îmi place să toc singur carnea, mai mare. Călesc ceapa, să se încingă puțin tigaia, punem și puțin bulion, cam trei linguri. Am călit ceapa cu bulionul 2-3 minute, o las să se răcească, după care facem compoziția pentru sarmale.”, a spus chef Sorin Bontea.

Sorin Bontea a dezvăluit ingredientele pe care le folosește la prepararea sărmăluțelor, dar și ce cantitate pune. 

 „Am un kg jumate de carne și 150 gr. de orez, nu îmi place să fie cu mult orez. Pun ceapa, orezul și cimbru, sare după gust. Contează și cât e de sărată zeama de varză, deoarece vor fierbe în zeamă de varză. Piper tot după ochi. Amestecăm, acum umplem sarmalele. Dacă mai rămâne carne, perișoare. Punem pe fund un strat mic de varză tocată. Alții le mai dau și în clocot pe aragaz, așa face nevasta mea, eu le bag direct la cuptor.Mai punem boabe de piper, foi de dafin și punem sarmalele, apoi mai punem un rând de varză cu boabe de piper și frunze de dafin. Mai pun puțin cimbru și zeamă de varză. Mai pun pastă de tomate peste zeamă, două-trei linguri, apoi le așez bine și băgăm la cuptor. O oră jumate, 180 de grade.”, a povestit chef Sorin Bontea.

Sorin Bontea, rețetă de salam de biscuiți cu ciocolată

Ingrediente:

200g biscuiți
120g ciocolată
100g zahăr
50g unt
100ml lapte
20g cacao
esență de rom
apă de trandafiri

„Pe vremea mea, desertul vedetă al întâlnirilor pe care le organizam pe acasă era fără doar și poate salamul de biscuiți. E simplă, rapidă și ușor de făcut. Are și un secret: un gust intens de ciocolată.

Așadar, #DesertulDeAcasă este de data asta salamul de biscuiți, cu un succes garantat la musafirii care vor veni în vizită!”, a spus Sorin BOntea, pe rețelele de socializare.

Cum prepari salamul de biscuiți

„Primul pas, cântărim ciocolata și o las să se topească. O las cam 5 minte pe foc și se topește singură, abia după pun toate ingredientele. Adaug untul când e gata ciocolata, omogenizăm bine să se topească. Apoi adaug și zahăr, apa de trandafiri, esența de rom, dar aveți grijă să se topească zahărul. Adaug și cacao, dar o strecor, să nu facă cocoloașe. Acum punem laptele și gata, avem compoziția, doar o mai adăugăm peste biscuiți. Ciocolata s-a temperat puțin, adaug biscuiții și amestec foarte bine, pe ei i-am rupt cu mâna, normal. Puteți pune și rahat. Acum, folie de plastic și întindem compoziția. Am strâns capetele cât se poate de bine, îl leg la capete și îl bag la frigider, până se întărește”, spune acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel