Cum prepară Cristina Șișcanu hrișca. Rețeta rapidă, sănătoasă și delicioasă a prezentatoarei TV: „Este eficientă în procesul de slăbire și foarte bună”

Data publicării:
Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu
Descriere foto: Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Cristina Șișcanu a împărtășit pe pagina sa de Facebook modul în care prepară hrișca. 

Cristina Șișcanu împărtășește adesea pe rețelele sociale rețete delicioase și ușor de preparat, reușind astfel să inspire mulți dintre urmăritorii săi să încerce noi preparate în bucătărie. De această dată, prezentatoarea TV a prezentat modul în care prepară hrișca. Rețeța este simplă și ușor de preparat.

Ingrediente

Hrișcă

Apă

Sare (opțional)

Te-ar putea interesa și: Cristina Șișcanu, remediu naturist pentru tuse. Se prepară din doar câteva ingrediente: „Adulții iau 3 linguri pe zi, între mese, iar copiii 3 lingurițe”

Cum prepară Cristina Șișcanu hrișca. Rețeta rapidă, sănătoasă și delicioasă a prezentatoarei TV

Cristina Șișcanu a explicat că, deși hrișca poate fi înmuiată peste noapte în apă pentru a-și păstra mai bine nutrienții, a optat să o fiarbă. În general, proporția pe care o folosește este de o unitate de hrișcă la două unități de apă.

Pentru a prepara hrișca, Cristina Șișcanu a spălat bine boabele coapte, clătindu-le într-o sită, apoi le-a pus într-o oală și a adăugat două pahare cu apă peste hrișcă. Un aspect important pe care l-a subliniat este că hrișca nu trebuie amestecată pe parcursul fierberii, ci doar la final, când a absorbit toată apa.

De asemenea, prezentatoarea TV a sugerat că, cei care nu au la îndemână hrișcă coaptă, aceasta poate fi coaptă înainte de a fi pusă la fiert. După ce hrișca a început să fiarbă, a redus temperatura și a lăsat-o să se gătească, iar la final, a verificat dacă apa a fost complet absorbită, pentru a fi gata de servit.

Te-ar putea interesa și: Vlăduța Lupău, rețetă delicioasă de prăjitură cu biscuiți, banane și ciocolată: „E super rapidă și făcută cu puține ingrediente” / Video

„Urmează să pun hrișca la fiert, deși hrișca se prepară și altfel, adică nu mai trebuie fiartă dacă o pui peste noapte la înmuiat și chiar mai bine, pentru că își păstrează nutrienții mai bine, dar pentru că nu am pus-o și vreau să mănânc hrișcă, astăzi voi fierbe hrișcă.

Eu am mâncat frecvent în copilărie. (...) Și se fierbe așa, o unitate de hrișcă, la 2 unități de apă. Este eficientă în procesul de slăbire. Este foarte bună. O spălăm, acestea sunt boabe de hrișcă coapte, e și mai bună hrișca coaptă. Am pus hrișca într-o sită și o clătim bine, bine, apoi o scurgem bine de apă. Am pus-o într-o oală și pun 2 pahare cu apă peste ea. Unele persoane mai întâi fierb apa, și când apa dă în clocot, pun hrișca, alte persoane o fierb așa cum o face eu, adică punem direct apa peste hrișcă și apoi pornim plita.

Foarte important, hrișca nu se amestecă pe parcursul fierberii, ci doar la final, când a absorbit toată apa, o amestecăm. Până atunci o lăsăm așa să fiarbă, când începe să dea în clocot, se dă focul mai încet. 

Dacă nu aveți hrișcă coaptă, o puteți coace înainte de a o pune la fiert, pentru că are un gust mult mai bun. Se poate pune pe o tigaie fără ulei, doar așa să se coacă. Puteți să puneți și sare, dar eu nu am pus.

A început să fiarbă, dăm un pic mai încet și o lăsăm așa în pace! Apoi o verificăm, să vedem dacă a intrat în ea toată apa. Și este gata”, a spus Cristina Șișcanu, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel