Oboseala de după-amiază poate fi prevenită prin evitatea unor prânzuri consumatoare de energie.
Oboseala de după-amiază poate fi prevenită prin evitatea unor prânzuri care vă pot consuma energia și pot declanșa această cădere a nivelului de energie.
Potrivit Fundației Naționale a Somnului, ritmul circadian al organismului scade și crește în momente diferite ale zilei. Acest lucru vă poate determina să ”trageți un pui de somn” între orele 13:00-15:00, dar variază în funcție de persoană, notează The Healthy.
Rachel Fine, dietetician nutriționist din Roslyn, New York, explică de ce consumul unui prânz plin de energie vă poate ajuta să evitați căderea după-amiezii.
”Mâncatul prânzului vă menține corpul alimentat și metabolismul activ. Atunci când ne alimentăm corpul, evităm căderile de energie care duc la o după-amiază de lene și pofte”, spune Fine.
De asemenea, este important ca prânzul tău să fie bogat în nutrienți. ”În mod ideal, prânzul dumneavoastră ar trebui să aibă un amestec sănătos de carbohidrați complecși pentru energie susținută, plus proteine și grăsimi sănătoase pentru sațietate. Adăugați câteva legume fără amidon pentru volum și fibre”, spune Batayneh, un alt nutriționist citat de sursa menționată anterior.
Cartofii (chips sau cartofi prăjiți). Orice salată sau sandviș poate fi transformat într-o masă cu o băutură și o pungă de chipsuri sau cartofi prăjiți. Dar, cel mai bine este să săriți peste aceste două garnituri. Nu numai că aportul de cartofi prăjiți a fost asociat cu hipertensiunea într-un studiu din 2016 din British Medical Journal (BMJ), dar aceștia pot fi, de asemenea, bogați în grăsimi și săraci în proteine care susțin energia.
Alimentele prăjite. La fel ca și cartofii prăjiți, ar trebui să vă feriți și de bețișoarele de mozzarella, pulpele de pui și rulourile cu ouă.
Bananele. Aceste fructe conțin niveluri ridicate de potasiu, dar ”bananele conțin L-triptofan, care este transformat în 5-HTP în creier, care este apoi transformat în hormonii serotonină și melatonină”, spune Batayneh. În timp ce serotonina vă poate stimula starea de spirit, melatonina vă reglează ceasul intern și vă poate face să vă simțiți somnoros.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News