Căldura poate să reprezinte un real pericol pentru copiii. Părinții trebuie să țină cont de câteva sfaturi pentru a-i proteja de razele arzătoare ale soarelui.
Medicul primar urgențe, Tudor Ciuhodaru, a transmis un ghid despre cum părinții își pot proteja copiii în aceste zile de vară arzătoare. Medicul a întocmit o listă cu 10 reguli de urmat.
Copiii trebuie protejați de soare
În aceste zile extrem de călduroase organismul suferă. Și copiii sunt vulnerabili, de aceea părinții trebuie să le acorde o atenție sporită. Astfel, medicul primar urgențe, Tudor Ciuhodaru ne spune ce trebuie să facem sau să nu facem în aceste zile.
E cod roșu de epuizare termică. Protejați-vă copiii de soare!
1. Nu-i expuneți între orele 10 – 16 (atenție la alegerea locului de joacă sau la deplasarea/staționarea prelungită cu/în mașina).
2. Copiii cu vârste sub șase luni nu trebuie expuși direct la soare.
3. Copiii peste șase luni pot fi expusi doar dimineața sau seara și doar după ce s-a aplicat cremă cu SPF 50.
4. Căutați umbra și aveți grijă să utilizați umbrele la plajă (și să rămână cât mai mult timp sub ele). !!!Apa și nisipul amplifică efectul radiaţiilor solare iar senzaţia de confort termic nu îi protejează de arsuri.
5. Pentru a beneficia de calitățile fotoprotectoare a cremelor solare trebuie să le aplicați corect și în cantitate suficientă.
6. Cremele trebuie să fie aplicate cu 20 de minute înainte de expunerea la soare și reaplicate la fiecare două ore sau imediat după ce au ieșit din apă.
7. Nu uitați de zonele mai puțin accesibile: urechile sau degetele de la picioare.
8. Utilizați balsam de buze fotoprotector.
9. Îmbrăcăminte adecvată (deschisă la culoare, din bumbac, sunt utile șepcile sau pălăriile de soare, există chiar tricouri din țesături speciale care protejează de razele UV).
10. Hidratare corespunzătoare. Un pahar de apă la 15-20 de minute înainte de a apărea senzația de sete, transmite Tudor Ciuhodaru.
Citește continuarea pe DC MEDICAL
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News