Cum repari maioneza tăiată. Chef Joseph Hadad, ingredientul care îți poate salva preparatul: „Ajută în acest proces”

Data publicării:

Chef Joseph Hadad a dezvăluit toate trucurile pe care trebuie să le știi pentru o maioneză perfectă.

Maioneza este unul dintre cele mai îndrăgite sosuri pe care oamenii aleg să le includă frecvent în farfuria lor. Se regăsește în burgeri, în aproape toate produsele de fast food și este excelentă de savurat chiar și cu cartofi prăjiți. Totuși, este bine știut faptul că maioneza nu este unul dintre cele mai sănătoase alimente, cu atât mai mult cu cât optezi pentru varianta din comerț. În acest sens, chef Joseph Hadad îți propune o rețetă excelentă de maioneză de casă, care va promite același gust savuros pe care îl are și varianta la brocan, de pe rafturile magazinelor.

„În primul rând o facem, nu o cumpărăm. Iar apoi învățăm să ne folosim de ea la capacitatea maximă, evitând greșelile de amator.

Sigur că este simplu să cumperi un borcan de maioneză din supermarket, dar poți evita conservanții și alți aditivi făcând o maioneză proaspătă în casă, care este gata în doar câteva minute. Nu vă speriați de acest proces, nu este atât de complicat pe cât ați crede.”, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Citește și: Beneficiile neștiute ale ceaiului. Motivele pentru care trebuie să-l bei în fiecare zi

Cum repari maioneza care s-a tăiat

Așadar, pentru întregul proces de preparare nu ai nevoie decât de câteva ingrediente de bază, care trebuie să fie cât mai simple când vorbim de muștar sau de ulei, dar și la temperatura camerei. Totuși, unul dintre cele mai neplăcute lucruri care ți se pot întâmpla, în timpul procesului de preparare, este ca maioneza să se taie. Nu trebuie însă să te descurajeze acest lucru, pentru că Joseph Hadad are două soluții excelente prin care poți repara maioneza.

„Pentru o maioneză bună, făcută în casă, este de preferat să folosiți ouă la temperatura camerei. Lecitina din ou, care este componenta ce ajută formarea emulsiei, acționează mai bine la temperaturi mai ridicate. Iar uleiul trebuie să fie și el cam la aceeași temperatură ca ouăle. Și dacă tot am ajuns la ulei, nu uitați să folosiți un ulei fără arome puternice, cum ar fi cel de floarea soarelui sau de sâmburi de struguri.

Problemele la maioneza în casă apar adesea din a pune prea mult ulei dintr-o dată, așa că turnați cantități mici, astfel încât să aibă timp să se emulsioneze și să nu se taie. Dacă totuși s-a tăiat, există două metode de a o repara. Fie mai adăugați un gălbenuș, fie luați o parte din maioneza stricată și o bateți bine cu apă rece, până devine o spumă, încorporând apoi treptat, în doze mici, și restul maionezei. Și nu uitați de muștar, care ajută și el în acest proces. Dar nu folosiți un muștar ce are și boabe întregi în el, ci unul fin. Însă maioneza mai are nevoie de un pic de aciditate, dincolo de cea dată de muștar. Așa că niște suc de lămâie este absolut necesar. Mai există și varianta în care folosiți oțet, însă aroma este mult mai bună de la citrice.”, a continuat acesta.

VEZI și: Legumele de toamnă care te ajută să slăbești. Trebuie neapărat să le incluzi în dieta ta / VIDEO

Cum se păstrează corect maioneza

După ce termini prepararea sa, este la fel de esențial să depozitezi corect maioneza, mai spune Joseph Hadad. Aceasta trebuie ținută la rece, iar dacă te decizi să o integrezi într-un preparat fierbinte, asigură-te că toate ingredientele sunt bine răcite. În caz contrar, maioneza s-ar putea tăia în interiorul felului de mâncare respectiv. 

„De la maioneza clasică, apoi, puteți genera noi sosuri, cum ar fi alioli, maioneza spaniolă cu usturoi. Sau puteți adăuga sos de soia, ori ierburi aromatice, boia iute sau afumată, ori sos Worcestershire. Și nu uitați că o puteți folosi și ca marinadă pentru carne și pește, alături de alte ingrediente aromate.

Maioneza făcută în casă se păstrează neapărat la frigider. Cea cumpărată la borcan, poate sta la temperatura camerei până este borcanul deschis, dar apoi tot în frigider își găsește locul.

Fiind o emulsie, maioneza se taie la temperaturi ridicate, așa că dacă vreți să o folosiți ca sos la o salată de cartofi sau de paste, aveți grijă să lăsați ingredientele fierte să se răcească înainte de a adăuga maioneza.”, mai spune el.

VEZI și: Anca Alungulesei dezvăluie alimentele care ard grăsimile: „Cu cât mai multe avem în farfurie, cu atât arderea este mai accentuată”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel